Inghetata cu banane si mascarpone

de Bunica in Dulciuri, 3 Iul 2017 | 5561 vizualizari

 

Înghețata cu banane este preferata nepoatei mele. Am hotărât să o pregătesc cu mascarpone, pentru că mi-a plăcut cremozitatea de la înghețata cu caise.

 

INGREDIENTE

  • 3 banane
  • 250 mascarpone
  • 3 gălbenușuri
  • 3 linguri zahăr pudră cu aromă de vanilie
  • 300 ml smântână pentru frișcă
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Inghetata cu banane si mascarpone:

Pentru început, ia o cratiță cu fund dublu în care pui zahărul și gălbenușurile.

Pune cratița pe foc, având grijă să amesteci întruna pentru a nu se prinde.

Când zahărul s-a topit și compoziția a căpătat o consistență cremoasă, ia de pe foc .

Lasa compoziția la răcit.

Pasezi cu furculița bananele decojite.

Adaugi mascarpone peste banane și omogenizezi bine.

Mixezi smântâna, nu foarte tare.

Peste frișcă toarnă ușor crema de ou, mascarpone  și banane.

Întreaga compoziție se toarnă în caserole și apoi la congelator cu ele.

Este bună de servit după 2-3 ore.

 

TIPS-URI

1

Când o servești ai grijă să o scoți din congelator cu cel puțin jumătate de oră înainte de servie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Inghetata cu banane si mascarpone" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

Bunica 1

03.07.2017, 20:39

E foarte bună,Miki!Până acum îi făceam o altă rețetă,dar făcea ace.După rețeta asta nu face ace!

Bunica 1

03.07.2017, 20:39

Catalina L 1

14.07.2017, 16:18

foarte buna

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă cu ciuperci pleurotus - Rapidă și ușor de preparat

ieri la 17:57

Nuci cu cremă de ciocolată albă și fistic - Delicioase si fragede

pe 18.01 la 21:25

Negresa cu alune - Reteta simpla si delicioasa

de laura_n 7

pe 18.01 la 16:49

TOP
utilizatori

Panacris

2236 puncte

Valclaudia

316 puncte

vasimur

247 puncte

Rocsi

238 puncte

RODIMUR

176 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert cu fructe la Doubletta