Inghetata cu banane si mascarpone

de Bunica in Dulciuri, 3 Iul 2017 | 5787 vizualizari

 

Înghețata cu banane este preferata nepoatei mele. Am hotărât să o pregătesc cu mascarpone, pentru că mi-a plăcut cremozitatea de la înghețata cu caise.

 

INGREDIENTE

  • 3 banane
  • 250 mascarpone
  • 3 gălbenușuri
  • 3 linguri zahăr pudră cu aromă de vanilie
  • 300 ml smântână pentru frișcă
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Inghetata cu banane si mascarpone:

Pentru început, ia o cratiță cu fund dublu în care pui zahărul și gălbenușurile.

Pune cratița pe foc, având grijă să amesteci întruna pentru a nu se prinde.

Când zahărul s-a topit și compoziția a căpătat o consistență cremoasă, ia de pe foc .

Lasa compoziția la răcit.

Pasezi cu furculița bananele decojite.

Adaugi mascarpone peste banane și omogenizezi bine.

Mixezi smântâna, nu foarte tare.

Peste frișcă toarnă ușor crema de ou, mascarpone  și banane.

Întreaga compoziție se toarnă în caserole și apoi la congelator cu ele.

Este bună de servit după 2-3 ore.

 

TIPS-URI

1

Când o servești ai grijă să o scoți din congelator cu cel puțin jumătate de oră înainte de servie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Inghetata cu banane si mascarpone" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

Bunica 1

03.07.2017, 20:39

E foarte bună,Miki!Până acum îi făceam o altă rețetă,dar făcea ace.După rețeta asta nu face ace!

Bunica 1

03.07.2017, 20:39

Catalina L 1

14.07.2017, 16:18

foarte buna

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi noi, cu usturoi și parmezan - Garnitura plină de savoare și aromă

ieri la 10:32

Plăcintă cu iaurt și zmeură - Delicioasă și ușor de făcut

pe 20.05 la 10:36

Dovlecel la tigaie cu iaurt și sos de usturoi - Simplu, rapid și savuros

pe 19.05 la 10:43

Biscuiți fragezi cu unt și ciocolată – rețeta simplă pentru un desert de casă delicios

pe 16.05 la 15:38

TOP
utilizatori

RODIMUR

1193 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

215 puncte

Valclaudia

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert eclere cu crema de vanilie si mascarpone