Kafta

de Oana in Oaie, 11 Ian 2010 | 17247 vizualizari

 

Denumirea este populara in Liban si Siria, un fel de "chiftele" facute din carne de vita sau oaie, amestecata cu ceapa si condimente. Se pot frige pe gratar/gril.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg carne tocata de berbecut
  • o legatura mica de marar
  • o legatura mare de patrunjel
  • cateva frunze de menta verde
  • 2 cepe potrivite
  • sare
  • piper
  • boia dulce
  • un praf de scortisoara
  • un praf de chimen macinat
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Kafta:

Carnea de berbecut se curata de grasine si piele, apoi se toaca.

Ceapa se curata si se amesteca la robot impreuna cu verdeturile spalate bine, pana devine o pasta (nu foarte fina). Se amesteca apoi cu carnea tocata si condimentele si se modeleaza sub forma de mititei. Eu am lasat carnea acoperita cu folie peste noapte, in frigider, iar a doua zi i-am pus pe gratar.

Se infig cate doi mititei pe un betisor de bambus si se pun e gratar. Ideal ar fi unul cu carbuni :), eu i-am facut pe gratarul de aragaz.

Se servesc calzi.

 

Sursa

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Kafta" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitura cu afine și lapte condensat - Extraordinar de gustoasă și aromată

ieri la 09:12

Biscuiți cu mere - Rețeta simplă și delicioasă

pe 26.09 la 17:05

Cheesecake cu Oreo la pahar - Rețeta delicioasă și rapidă

pe 26.09 la 05:59

Crackers cu mac - Rețeta gustoasă de casă

de RODIMUR 8

pe 25.09 la 13:19

TOP
utilizatori

Rocsi

1451 puncte

RODIMUR

1171 puncte

oanapl

1007 puncte

vasimur

166 puncte

Rahela Velicu

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]