By Radu desigur...mi-a facut o pofta teribila dupa ce am vazut reteta pe blogul lui si n-am rezistat...e un preparat deosebit de gustos care noua ne-a placut foarte mult.......multumesc Radu!........esti un artist in arta culinara!
Se pun pungutele de orez in apa care fierbe la foc mic si se tin 11 minute dupa care se scurg se taie pungutele si se scoate orezul intr-un bol.
Se fierb si ouale 10-12 minute pana devin tari si se pun imediat in apa rece.
Le curatam de coaja si le taiem sferturi.
Punem mazarea la fiert in apa clocotita si o tinem 8 minute dupa care o punem intr-o strecuratoare intr-un vas cu apa rece. O scurgem bine de apa.
Taiem ceapa usturoiul si ghimbirul.
Incingem uleiul in tigaie si adaugam ceapa apoi un praf de sare. O tinem 3-4 minute la foc mic pana se inmoaie apoi adaugam usturoiul si ghimbirul. Punem si ciupercutele.
Facem focul mediu si gatim 5 minute.
Apoi adaugam si orezul amestecand cu grija sa nu spargem boabele de orez apoi mazarea.
Punem somonul afumat, smantana, patrunjelul, potrivim de sare, praful de curry, piperul si amestecam cu grija.
Servim acest preparat pe farfurie si ornam cu ouale feliate si patrunjel.
http://www.reteteleluiradu.ro/2011/11/11/kedgeree-cu-somon-afumat/