Ketchup Panacris 2

de Panacris in Conserve, 30 Sep 2012 | 5461 vizualizari

 

Pe ultima suta de metri, la provocarea dulce a lui Alldaycooking, o reteta de ketchup compilata dupa Mirela si Medioto:-*, bineinteles ca mi-am adus si eu aportul :D

 

INGREDIENTE

  • rosii de gradina 2 kg,
  • ardei kapia 2 kg,
  • ceapa alba 4 bucati,
  • ceapa rosie 2 bucati,
  • morcovi 4 bucati,
  • mere ionatate de Valeni de Munte 4 bucati,
  • sare neiodata 4 linguri,
  • otet din vin 2 cani ( cca. 350 ml.),
  • ulei de floarea soarelui 500 ml.,
  • cimbru,
  • oregano,
  • foi de dafin,
  • piper proaspat macinat,
  • enibahar boabe,
  • coriandru macinat,
Portii: 1
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ketchup Panacris 2:

Se curata legumele, se spala si se toaca marunt, eu am folosit robotul din dotare;). In uleiul incins, se adauga pe rand, ceapa, morcovii, ardeii, merele si se lasa la foc mic cca. 30 de minute. Intre timp rosiile se dau prin separatorul de rosii ( recunosc ca zmeii, au fost plecati si am folosit in alt ajutor din bucatarie, separatorul de fructe:D), lichidul obtinut  se adauga peste amestecul de legume, lasandu-se la fiert cca. 15  minute la foc mic, necaoperit. Spre final se adauga mirodeniile, impreuna cu otetul, sarea si zaharul, lasandu-se la fiert, pentru a se impreuna gusturile cca. 15 minute la foc mic. Amestecul obtinut se da prin blender ( atentie se scot foile de dafin si boabele de enibahar!), apoi se toarna in sticle curate, se eticheteaza si se dau la dunst uscat pana  a doua zi ( adica se invelesc in paturi!). Spor la treaba!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ketchup Panacris 2" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ketchup de casa - sau- pasta din rosii, gogosar si kapia