Ketchup picant

de Sim0na in Bulion, 27 Sep 2012 | 11079 vizualizari

 

Anul asta am intrat si eu in randul gospodinelor si am inceput sa fac cate ceva pentru camara. Nu va ganditi ca m-am apucat eu conserve d-alea obisnuite... Eiii nuuu, eu am dat-o in chestii mai speciale.. Si cum am poftit rau de tot la ketchup-ul facut de Cristina aka DivaInBucatarie, a trebuit musai sa-mi fac timp sa-l fac si eu! Si culmea in doua ture!! :)
Sursa: http://www.divainbucatarie.ro/ketchup-picant/

 

INGREDIENTE

  • 2 kg rosii coapte
  • 0,5 kg ardei capia
  • 150 g mar
  • 250 g ceapa alba
  • 100 g telina
  • 2 catei usturoi
  • 2 linguri sare
  • 1 lingurita piper
  • ½ lingurita cimbru
  • ½ lingurita oregano
  • 1 baton scortisoara
  • 100 g zahar (optional)
  • 30 ml otet
  • 2 ardei iuti
  • 1 lingura fulgi ardei iute
  • 10 frunze busuioc
  • 1 aspirina
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ketchup picant:

Asta este varianta la prima tura, respectand reteta originala:

Am  spalat bine toate legumele si marul. Rosiile le-am taiat in patru, eliminand cotorul, apoi am taiat in bucati. Ardeii i-am taiat pe jumatate, eliminand cotorul si semintele, apoi i-am taiat fasii de cca 1 cm. Ceapa si telina, curatate, le-am taiat marunt. Marul l-am curatat de coaja si l-am taiat si pe el marunt. Cateii de usturoi i-am curatat si cu lama unui cutit i-am strivit. Am pus toate intr-o cratita care nu lipeste, pe foc potrivit. Am lasat sa fiarba cca 45 minute, pana ce si telina era fiarta. Am oprit focul si am lasat cateva minute sa se mai racoreasca, apoi am pasat cu blanderul. Apoi am dat compozitia printr-o sita, pentru ca pasta sa fie cat mai fina.

Am pus din nou pe foc sosul, adaugand zaharul, oretul, ardeii iuti taiati feliute si fulgii de ardei, si am lasat sa fiarba 30 minute. Cine doreste poate strecura din nou sosul de semintele ardeilor, eu n-am facut-o.. imi place sa simt semintele.

Am adaugat condimentele: sare, piper, cimbru, oregano, batonul de scortisoara si am lasat sa fiarba cca 1 ora. Am adaugat frunzele de busuioc si am mai lasat sa fiarba cca 30 minute. Cand compozitia a capatat o consistenta groasa, inseamna ca este gata. Cu cateva minute inainte sa opresc focul, am pus si aspirina pisata marunt. Inainte de a opri focul am sos din sos batonul de scortisoara si o parte din frunzele de busuioc (n-am reusit pe toata si m-am gandit ca nu-i bai daca raman acolo).

Intre timp am sterilizat borcanele in cuptor.  Am pus compozitia fierbinte in borcanele calde, am pus mai intai o folie, apoi capacul si le-am invelit intr-o patura pana a doua zi.

Mie mi-au iesit 2 borcane de 500 g si inca un castronel mic.

Sosul a iesit putin cam dulce.. probabil rosiile au fost cam dulci, iar eu n-am mai gustat. De aceea ar fi bine sa nu puneti toata cantitatea de zahar odata. In rest, a foat perfect!!! Fin, dulce-picant!!

In tura a doua, am dublat cantitatile, am renuntat la zahar si am marit putin cantitatea de fulgi de ardei iute, iar deasupra fiecarui borcan am pus putin ulei. A iesit potrivit de dulce si foarte-foarte picant!!!

Vi-l recomand cu mare drag!!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ketchup picant" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

pe 30.11 la 18:08

Cozonac Stollen - Reteta clasica pentru desert traditional german de Craciun

pe 30.11 la 18:00

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

pe 30.11 la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ketchup Panacris cu usturoi