“Labaneh” cu chili-“Labaneh harra”

de Mihaela11_jo in Aperitive / Garnituri, 13 Feb 2012 | 3985 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 litrii lapte proaspat pasteurizat  
  • 3 linguri de iaurt  
  • 1 lingura de sare  
  • ulei de masline  
  • o bucata de panza muselina  
  • pasta de ardei iute( hot sauce) dupa gust  
  • paine arabeasca “markouk”  
  • mini lipii arabesti  
  • frunza de patrunjel verde pentru decor
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA “Labaneh” cu chili-“Labaneh harra”:

Se incalzeste laptele la foc mic pana fierbe; se lasa sa se raceasca , dar nu de tot, sa fie doar caldut. Se amesteca 4 linguri de lapte caldut cu iaurtul si se adauga restului de lapte; se amesteca bine pentru a se omogeniza. Se transfera intr-un vas de sticla sau de lut si se pune intr-o patura la caldura; se lasa 6-8 ore pana se intareste.

Preparare “labaneh”

Iaurtul astfel obtinut se amesteca bine cu sarea si se pune in bucata de muselina; aceasta se leaga si se agata pe robinetul de la chiuveta, lasandu-l sa se scurga bine de zer cca 10-12 ore; se obtine astfel labaneh cremos. Sau se poate pune intr-o strecuratoare inoxidabila deasupra unui vas si se lasa la  frigider. Se pune labaneh intr-un bol. Se adauga 1-2 linguri de pasta de ardei iute( dupa preferinta) si se omogenizeaza bine.

Se decoreaza cu frunza de patrunjel. Se serveste cu paine “markouk” sau cu mini lipii.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "“Labaneh” cu chili-“Labaneh harra”" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

horia 1

16.02.2012, 11:43

n-am mai auzit de asa ceva,dar sunt sigur ca este ceva delicios,mai ales dupa cum l-ai descris si prezentat.felicitari !

Mihaela11_jo 1

16.02.2012, 12:14

horia

Rahela Velicu 1

13.06.2021, 13:58

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de dovlecei si cartofi, dreasa cu labaneh