Lasagna vegetariana

de RuxyRux in Lasagna, 23 Aug 2012 | 13289 vizualizari

 

By Ruxy...un pranz delicios !

 

INGREDIENTE

  • foi lasagna
  • 1 dovlecel
  • 1 morcov
  • 5 ciuperci proaspete
  • 1 legatura de ceapa verde
  • 1 rosie mare
  • 3 linguri pasta de rosii
  • 1 ardei gras rosu
  • 3 linguri ulei de masline
  • 2 oua
  • 2 linguri faina
  • 1 pahar si jumatate de apa
  • 1 pahar mare de iaurt
  • 40 gr unt
  • sare
  • piper dupa gust
  • 1 lingurita de boia dulce
  • patrunjel pentru decor
  • cascaval( dupa dorinta)
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lasagna vegetariana:

Legumele se spala se curata apoi se toaca marunt.

Se pune peste ele un praf de sare si se amesteca bine.

Am incins( usor) uleiul intr-o tigaie cu o lingura doua de apa apoi am adaugat legumele. Se calesc 6 sau 7 minute dupa care se adauga un pahar de apa, rosia data pe razatoare si pasta de rosii. Lasam pe foc in jur de 20 de minute sa se inmoaie bine legumele si potrivim gustul de sare, boia si piper. Dam sosul cu legume deoparte.

Preparam cat fierbe sosul de legume si sosul de iaurt.

Punem untul intr-o cratita, lasam sa se topeasca usor la foc mic, adaugam faina, si amestecam continuu, apoi stingem totul cu iaurtul in care am adaugat 100 ml apa si am amestecat bine. Lasam pe foc sosul in jur de 7-8 minute si tragem vasul de pe foc.

Batem doua oua si amestecam apoi cu sosul usor racit.

Potrivim de sare si piper.

In vasul de lasagna, turnam cateva linguri din sosul de iaurt, apoi asezam foaia, deasupra ei turnam sosul cu legume , apoi din nou cateva linguri din sosul de iaurt, punem si cascaval( daca nu avem feliat il razuim), apoi din nou foaie si procedam asa cu foile pana la aproximativ 3/4 din inaltimea vasului. Ultima foaie are deasupra numai sos de iaurt si cascaval.

Coacem pentru 30 de minute la 200 de grade.

Decoram cu patrunjel tocat si servim cu placere...este grozav de gustoasa!

Daca ti-a placut reteta noastra "Lasagna vegetariana" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.04 la 08:34

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Lasagna cu spanac