Aluat:
Umplutura:
Topping:
in plus: putin zahar pudra pentru decorat bucatile de lichiu inainte de servire
Amestecam drojdia cu cele doua galbenusuri, sarea, zaharul si coaja de portocala confiata.
Adaugam laptele caldut, faina si din cand in cand ulei.
Framantam un aluat elastic pe care-l lasam la dospit 1 ora.
Intre timp punem grisul la fiert in apa+lapte+zahar, vom obtine o crema groasa. O lasam la racorit.
Batem spuma albusurile cu zaharul,apoi adaugam capsunile spalate si zdrobite cu furculita.
Incorporam spuma de capsuni in grisul fiert (inca caldut).
Intindem aluatul in tava unsa cu ulei, il intepam cu furculita din loc in loc.
Intindem crema de gris cu capsuni pe toata suprafata aluatului in strat uniform.
Toppingul il preparam astfel: mixam galbenusurile cu zaharul si vanilia pana isi dubleaza volumul. Adaugam apoi untul la temperatura camerei iar la final smantana.
Turnam toppingul peste crema de capsuni, nivelam si dam tava la copt in cuptorul preincalzit pentru 35-40minute.
Scoatem lichiul din cuptor, il lasam la racit in tava si dupa doua ore il putem portiona dupa preferinta.
Daca va place mai dulce il puteti pudra inainte de servire cu zahar.
Pofta buna