Lipii cu telemea si seminte

de Valclaudia in Piine, 30 Mai 2014 | 4344 vizualizari

 

satioase si foarte gustoase

 

INGREDIENTE

  • 400 ml apa calduta
  • cca 250 gr. telemea de vaca data pe razatoarea fina
  • 1 lingurita zahar
  • sare dupa gust
  • cca.600 gr. faina alba
  • 1 lingura seminte de in maruntite (trecute prin robot)
  • 100 gr. fulgi de secara sau de ovaz
  • 1 pachetel drojdie proaspata
  • 4 linguri de ulei
  • 1 ou
  • seminte de in, fulgi de secara, seminte de susan, sare grunjoasa pentru decor
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lipii cu telemea si seminte:

Drojdia se amesteca cu sarea si zaharul pana devine lichida.

Adaugam apa calduta, fulgii de secara sau de ovaz, semintele de in maruntite.

Branza telemea rasa se adauga si ea in castron, apoi punem faina cat este nevoie (cca 600 gr.) si framantam un aluat destul de moale dar elastic.

La final punem si ulei,lingura cu lingura, lasam la dospit 20-30 minute,apoi desprindem bucati din aluat dupa marimea dorita, le trecem usor prin faina pe masa de lucru infainata si le asezam in tava tapetata cu hartie de copt.

Ungem lipiile cu oul bautut, presaram seminte  de in si susan, sare grunjoasa si fulgi de secara ori de ovaz si dam tava la copt in cuptorul preincalzit pentru celputin 30 min pana se rumenesc frumos.

Sunt tare gustoase,

pofta buna!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Lipii cu telemea si seminte" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

ieri la 20:44

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Paine impletita in 3