Epurasha merci pentru reteta!
Curatam pestele de intestine, il spalam bine si il desfacem pe lung, in asa fel incat sa obtinem niste bucati frumoase. Apoi portionam in trei parti fiecre peste.
Ungem o tava cu putin ulei de masline, asezam punem in tava pestele cu pilea in jos, condimentam si mai stropim pestele cu zeama de lamaie si ulei de masline.
Dam la cuptor pestele.
Cat timp sta pestele la cuptor pregatim sosul. Calim ceapa in ulei (demasline sau nu), adaugam morcovul, dupa 2 min adaugam si gogosarul sau ardeiul. La sfarsit adaugam rosiile taiate cubulete si sosul. Lasam sa stea pe foc cam inca 10-15 min. Condimentam cu sare si piper.
daca pestele e aproape gata scaotem tava din cuptor si turnam peste peste sosul obtinut. Mai dam la cuptor pentru inca 10 min pana se absoarbe sosul.
Puteti servi cu garnitura de carofi piure.
Super delicios!!! Pofta buna!