Mamaliga

de MotanLaOale in Aperitive / Garnituri, 23 Oct 2014 | 6033 vizualizari

 

Preparat de baza al bucatariei noastre. Eu fac trei feluri de mamaliga (de fapt patru dar unul este pentru pescuit si nu intereseaza pe multa lume). Cat de buna este nu va zic ca stiti singuri!

 

INGREDIENTE

  • NORMALA
  • 1 cana malai
  • 3 cani apa
  • 2 lingurite sare
  • 50g unt
  • TARE
  • 1 cana malai
  • 2,5 cani apa
  • 1,5 lingurite sare
  • 50g unt
  • MOALE
  • 1 cana malai
  • 3,5 cani apa
  • 2,5 lingurite sare
  • 50g unt
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mamaliga:

Mamaliga se face in ceaun sau intr-o cratita cu fund gros, dublu.

Se face cantitatea si consistenta dorita pastrand proportiile.

Sfat: incepeti cu masurarea apei.

Se pune apa cu sarea la fiert in ceaun.

Se presara deasupra 1 lingura de malai si se lasa la fiert.

Cand fierbe se micsoreaza focul, se pune malaiul in ploaie si se amesteca bine cu telul sa nu faca cocoloase.

Se fierbe 15-20 minute amestecand cu telul si cand se ingroasa cu o lingura de lemn mai mare.

Cand este aproape gata se pune untul, se amesteca bine inca 2-3 minute pe foc si este gata.

Se rastoarna pe un tocator de lemn sau intr-un castron cea moale.

Se mananca cu aproape orice fiind un inlocuitor al painii.

Pofta Buna!

 

 

TIPS-URI

1

Nu stiu la ce foloseste punerea lingurii de malai la inceput dar asa face toata lumea...

Daca ti-a placut reteta noastra "Mamaliga" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (19)

deyutzky 1

23.10.2014, 18:09

si eu la inceput puneam unt...dar acum, nu mai fac eu mamaliga ))am predat stafeta prietenului...el e specialist in mamaliga;!)

MotanLaOale 1

23.10.2014, 21:08

Multumesc

DIANA B 1

25.10.2014, 18:05

Grozava postarea , eu adaug untul sau uleiul de la inceput si o fierb pana spre juma' de ora

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.04 la 08:34

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Bulz moldovenesc