Mamaliguta in paturi

de claudiaO in Mancaruri cu carne, 12 Mai 2017 | 3952 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 400 gr malai
  • 2 l apa
  • 1 lingurita sare
  • 6 carnaciori afumati
  • 6 oua
  • 100 gr unt
  • branza feliata Tisit sau Gouda
  • 350 telemea de oi
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mamaliguta in paturi:

Pentru inceput, ne apucam de mamaliga. Punem apa cu sarea pe foc si adaugam 100 gr malai. Cand incepe sa dispara spuma alba de deasupra, mai adaugam malai si lasam sa fiarba. Dupa vreo 10 min, mai adaugam si restul de malai si mai lasam sa fiarba vreo 20 minute.

Cat timp fierbe mamaliga, taiem carnaciorii feliute si dam telemeaua pe razatoare.

Dupa ce am dat mamaliga jos de pe foc, undem o tava Yenna cu unt, punem un strat de mamaliga, repartizam carnaciorii, pe care i-am prajit inainte putin, pe toata suprafata, presaram telemea, punem al doilea strat de mamaliga, punem 6 cubulete de unt ca sa se topeasca si, cu un polonic, formam 6 gauri, in care vom sparge cate un ou. Presaram piper si branza rasa peste toata suprafata si felii de branza Tilsit sau Gouda, avand grija sa lasam galbenusurile neacoperite.

Dam la cuptorul incins, pana se rumeneste frumos la suprafata.

Servim cu muraturi sau fara.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mamaliguta in paturi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pastă tartinabila de peste afumat - Rețeta rapidă și gustoasă

la 07:17

Pâinici Naan - Rețeta simplă și gustoasă care te va cuceri

ieri la 09:34

Amorul fructelor de-o vara - Reteta unui desert delicios

pe 21.06 la 18:31

Brownie cu căpșuni - Deliciul suprem cu ciocolată și fructe

pe 20.06 la 17:21

Ștrudel cu caise - Rețeta super rapidă și delicioasă

pe 20.06 la 15:26

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Piept de curcan parizian