pentru aceasta reteta m-am inspirat de la Copolovici de pe blog, Pranzul din caserola.Este o varianta mai simpla a ce a facut el acolo, cu mai putine ingrediente,dar a iesit delicioasa!!!! sunt sigura ca o sa va placa, sotul meu ''cel mai mare critic al meu in viata..inca'' a iesit cu zambetul pe buze din bucatarie dupa ce a mancat:)) noi avand bebe mic , mancam pe rand, eu de obicei mananc inainte de a veni el seara, si cand vine ii asez mancarea pe masa din bucatarie, apoi plec si astept sa vad cu ce fatza iese.:))
Se taie cubulete maricele ardeii, ceapa, ciupercile, usturoiul, si se calesc in putin ulei, apoi se adauga rosiile in bulion/pasta de rosii si se lasa sa scada bine sosul amestecand din cand in cand.Se da un parf de sare.
Apoi din mamaliga facuta mai vartoasa (se fierbe apa cu putina sare si cand clocoteste adaugati malaiul in ploaie amestecand cu un tel nemetalic ca sa evitati cocoloasele)se decupeaza un cilindru mai grosut cu o gura de borcan sau ceva larg.(eu am folosit o cutie goala de mascarpone)
Apoi sectionati pe orizontal obtinand mici blaturi ca la tort.
Apoi umpleti blaturile de mamaliga cu amestecul de ardei cu ciuperci.Decorati in final cu patrunjel verde.Ultimul trebuie sa fie un strat de sos ca topping.
1
Puteti sa faceti si cu carne daca doriti dar va asigur ca a iesit excelenta si asa doar cu ciupercutele