Mâncare de fasole boabe roșie Canadiană cu cârnați afumați

de Panacris in Porc, 16 Ian 2015 | 8492 vizualizari

 

Zilele trecute, adică mai bine spus miercuri seară, când am ajuns acasă, TataZmeu, m-a întâmpinat cu un zâmbet larg :D În acel moment m-am gândit oare ce supriză mă așteaptă??? Și surpriza, un mare vas cu fasole boabe puse la ”umflat” :D ”Erau prea frumoase boabele ale canadiene, să rămână în galantar, așa că a salvat câteva, în ghilimele, că să le savurăm și noi ;) ” , zise TataZmeu ;). Așa că am fiind o cantitate destul de mare ( 1000 g boabe de fasole, umflateee :D!), a trebuit să acționez pe două fronturi ;) Acum aduc rețeta pentru Cooker;) care de fapt e aceeași și pentru Kuktă, doar că diferă un pic la modul de gătire;) Spor și poftă bună! ;)

 

INGREDIENTE

  • fasole uscată roșie boabe Canadiană (cel puțin așa scria la LIDL, țara de origine:D)). cca. 500 g,
  • ceapă galbenă 1 bucată,
  • morcovi 1 bucată,
  • păstârnac 1/2 bucată,
  • țelină rădăcină 1 felie,
  • guile 1 felie,
  • sare iodată,
  • cimbru,
  • foiae de dafin,
  • cârnat proaspăt afumat a la Panacris 1 fir, cca. 500 g,
  • bulion Panacris 200 ml,
  • zacusă a la Panacris 3-4 linguri,
  • tarhon în oțet 2-3 fire.
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mâncare de fasole boabe roșie Canadiană cu cârnați afumați:

Fasolea se pune la ”umflat” în apă rece, cca. 3 ore. În vasul minunatului aparat Multicooker de la Phillips, se pune fasolea ”umflată” scursă de apă, apă cca. 2000 ml, se setează aparatul la programul BOIL pentru 30 de minute. După ce a expirat timpul, se adaugă legumele curățate și tocate mărunt, bucățile de cârnat afumat, se asezonează de sare, cimbru, foi de dafin, boia de ardei dulce, piper proaspăt măcinat și se lasă la STEW pentru 60 de minute. După ce s-a încheiat programul STEW, mai setăm aparatul, încă odată, dar de data asta doar ptr 30 de minute, adăugând bulionul, zacusca și firele de tarhon aromat. După ce a expirat timpul de gătire, se oprește aparatul și se deconectează de la sursa de curent. Mâncarea de fasole boabe se servește fierbinte  cu salată de ceapă roșie și oțet de prune, Csalamde sau murături de sezon, după gustul fiecăruie, acompaniată de pâine, preferabil preparată în casă ;)

Spor și poftă bună!

TIPS-URI

1

Fasolea s-a fiert în același timp la Kuktă și Cooker ;) Avantajul Cooker-ului că poți ridica capacul în timpul fierberii, să mai ajustezi gustul mâncării, fără niciun fel de emoții, ceea ce la Kuktă nu se poate ;)

Daca ti-a placut reteta noastra "Mâncare de fasole boabe roșie Canadiană cu cârnați afumați" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Înghețata de ciocolată

de RODIMUR 8

ieri la 22:51

Salată cu brânză feta pane - Rețeta simplă și gustoasă

ieri la 09:10

Tartă cu afine și cremă de vanilie - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 25.08 la 08:16

Mini quiche rapid cu șuncă și dovlecei - Simplu, ușor și gustos

pe 22.08 la 15:04

TOP
utilizatori

Caty

4278 puncte

RODIMUR

2187 puncte

MotanLaOale

1170 puncte

Rocsi

325 puncte

vasimur

193 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Fasole cu ciolan