Mancare de fasole rosie cu pui si bacon

de katty in Pui, 3 Feb 2017 | 3951 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 350 gr fasole rosie fiarta sau din conserva
  • 300 gr pulpe de pui dezosate
  • 100 gr bacon taiat fasiute
  • sare
  • piper negru macinat
  • 2-3 foi de dafin
  • cimbru uscat
  • 1 lingura pasta de gogosari
  • 3 linguri pasta de tomate
  • 1 ceapa
  • 2 linguri ulei
  • marar verde
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mancare de fasole rosie cu pui si bacon:

Putem folosi fasole rosie din conserva sau fasole uscata pe care am fiert-o separat pana se inmoaie, apoi o scurgem. Eu prefer sa imi cumpar fasole uscata, pe care o fiert eu. Uneori fierb mai multa si pun in punga, la congelator. O scot atunci cand am nevoie sa o gatesc.
In uleiul incins, punem la calit ceapa pana devine translucida. Adaugam pulpele dezosate, pe care le-am spalat si scurs si le-am taiat in jumatati. Amestecam usor pana pulpele isi schimba culoarea. Adaugam pasta de gogosari, pasta de tomate, apa calda cat sa cuprinda carnea, sare, piper, cimbru, foi de dafin si dam cateva clocote. Tragem intr-o tigaie uscata, baconul taiat  fasii pana incepe sa se rumeneasca usor. Punem fasolea rosie in sos, adaugam baconul cu grasimea lasata si dam vasul la cuptor pana sosul scade si se leaga. Presaram marar verde cand este gata si mai lasam 1-2 minute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare de fasole rosie cu pui si bacon" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu iaurt și ciocolată - Rapid, ușor și delicios

pe 19.09 la 15:51

Brownie cu Oreo - Desertul ciocolatos și savuros

pe 19.09 la 15:30

Pilaf cu ciuperci - Simplu, rapid și gustos

pe 19.09 la 11:01

Plăcințele cu cartofi, la tigaie

de RODIMUR 8

pe 18.09 la 15:13

Sote de ciuperci pleurotus - Rețeta simplă și savuroasă

pe 18.09 la 11:14

TOP
utilizatori

Rocsi

1210 puncte

oanapl

1067 puncte

vasimur

213 puncte

RODIMUR

154 puncte

mihaelar63

117 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]