Pentru ca suntem in plina toamna,mi-am amintit de copilarie cand ne facea mama aceasta mancare,cateodata cu carne,de cele mai multe ori fara...in toata casa era un miros cum nu va imaginati;si tot despre miros va spun ca in cuptor era o paine mare,mare.Deh,alte vremuri,alte timpuri....
Carnea de pui prajita in unt si ulei,apoi scoasa pe o farfurie;
gutuile spalate,sterse,taiate in sferturi,scoasa casuta cu seminte,taiate in felii mai groase,se stropesc cu zeama de lamaie apoi se prajesc in acelasi unt de la carne dupa care se scot si ele pe farfurie;
tot in untul ramas,doar daca este curat,daca nu,se foloseste alt vas si alte 2 linguri ulei in care se caleste ceapa tocata foarte marunt;
cand incepe sa se inmoaie se adauga zaharul si se caramelizeaza impreuna,fara sa se arda;
se stinge cu supa iar cand incepe sa fiarba se adauga carnea;
dupa ce carnea este fiarta se adauga gutuile,se lasa acoperit sa fiarba 10min;
in acest timp,se dizolva faina in putina apa rece,se adauga in mancare,se condimenteaza dupa gust si se serveste foarte calda cu paine la fel de calda;
Pofta buna!