Mancare de inspiratie chinezeasca

de danakarin in Mancaruri cu carne, 8 Feb 2012 | 5982 vizualizari

 

Sau cum sa petreci in mod placut o dimineata de duminica! De cativa ani, am facut cunostiinta cu bucataria chinezeasca, sau mai bine zis, cu ceea ce numim noi in Europa mancare chinezeasca. Am mai si vizitat restaurante chinezesti,( e o oferta debordanta de astfel localuri) si trebuie sa recunosc ca aceasta bucatarie imi este destul de simpatica.
Combinatia de dulce-acru, felul in care se pregateste rata, legumele, diferitele arome caracteristice...ma inspira. Si ceea ce definitiv imi place, este usurinta cu care se pot realiza diferite feluri delicioase, in wok, intr-un timp record. Nu pot totusi pretinde ca stiu gati chinezeste, de aceea titlul ales...

 

INGREDIENTE

  • 500 g piept de curcan
  • un morcov
  • un ardei
  • un fir de ceapa verde
  • un fir subtire de praz
  • un ardei
  • !/2 varza de China
  • cateva pastai fragede de mazare
  • o lingurita de Sambal Oelek
  • un varf de cutit de Sambal Manis
  • o lingurita de pasta rosie de curry
  • un pachet de paste chinezesti cu oua
  • 4-5 linguri de sos de soia
  • 2 lingurite de ulei de sesam
  • ghimbir cam 1 cm de radacina
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mancare de inspiratie chinezeasca:

Am fost cam obosita la acest sfarsit de saptamana, nu prea am avut chef sa stau mult langa oale, si dupa ce am facut un sumar inventar al produselor din frigider si al condimentelor, am optat pentru aceasta varianta:

Dimineata, in timp ce se facea cafeaua, am pus la marinat, intr-un sos de soia, cu un varf de cutit de Sambal Oelek, un varf de cutit de Sambal Manis, o lingurita de pasta rosie de curry si doua lingurite de ulei de sesam , cam 500 de grame de carne de curcan taiata fidea in prealabil.
 
Apoi mi-am luat cafeaua,  si m-am dedicat unor activitati mai placute: mi-am verificat e-mailurile, am dat o raita prin blogurile prietenelor, am ascultat un pic de muzica....

Dupa o vreme,  am taiat, tot fidea, ceva legume, un praz, o ceapa verde, un ardei, niste varza de China, un morcov. Am infierbantat  o lingurita de ulei de soia intr-o tigaie si am invartit legumele taiate marunt pana s-au inmuiat nitel, dar nu prea tare...le-am stins cu doua linguri de sos de soia, le-am scos , le-am pus deoparte la cald si iar am mai facut altceva.

 Am mai rasfoit o revista...

Cand s-a apropiat ora de masa, am fript la foc iute  carnea marinata, am fiert conform instructiunilor un pachet de paste cu oua chinezesti, am amestecat totul, am ras deasupra un pic de ghimbir si gata, dragii mei musafiri de duminica erau in fata usii.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare de inspiratie chinezeasca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pui cu bambus si legume aromate