Mancare de linte cu carnat, costita si ceafa de porc

de delia64 in Porc, 11 Mar 2014 | 7370 vizualizari

 

Am descoperit lintea in aceasta iarna . Nora mea mi-a spus ca in Spania a mancat si este tare buna . Am incercat si intradevar este foarte gustoasa , un amestec intre mazare si fasole .

 

INGREDIENTE

  • 500 gr. linte
  • 2 cepe mari
  • 2 morcovi
  • 1 pastarnac
  • o felie gulie
  • o felie radacina telina
  • un fir de carnat cabanos
  • 300gr ceafa
  • 6 bucati costita de porc
  • 100 ml ulei
  • sare dupa gust
  • piper dupa gust
  • 200 ml suc de rosii
  • boia de ardei dulce
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mancare de linte cu carnat, costita si ceafa de porc:

Spalam lintea si o lasam la inmuiat 30 de minute.

Punem lintea la fiert  .

Intre timp curatam zarzavatul si il taiem cubulete. 

Taiem carnatul si ceafa si le punem la prajit impreuna cu costitele .

Adaugam zarzavatul  si amestecam , condimentam cu sare , piper dupa gust si    o lingurita  boia de ardei dulce .

Punem 2 cani de apa fiarta cat sa acopere compozitia si lasam la fiert.

Cand sunt fierte legumele si carnea punem lintea deja fiarta si sucul de rosii . Daca mai este nevoie mai adaugam sare si piper .

Se serveste calda cu muraturi sau salata preferata .

Noi am servit cu salata de leurda si rosii .  A fost tare gustoasa mancarica de linte .

Merita sa incercati !!!

 

 

TIPS-URI

1

Se poate face lintea de post numai cu legume.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare de linte cu carnat, costita si ceafa de porc" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

1798 puncte

Rocsi

1315 puncte

mirela0911

1000 puncte

 Adi

300 puncte

RODIMUR

239 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Mancarica de linte cu ciolan