Mancare de post (piure de cartofi cu ghiveci )

de Valclaudia in Mancaruri de post, 5 Aug 2013 | 8620 vizualizari

 

INGREDIENTE

Pentru piure:

  • 1 kg de cartofi
  • 100 gr. margarina
  • 100 ml apa in care am fiert cartofii
  • sare daca mai este nevoie

Pentru ghiveci:

  • 1 ceapa mare
  • 2 ardei grasi diferit colorati
  • 3 linguri de ulei
  • 1 foaie de dafin
  • frunze de teilna
  • 1/2 kg rosii
  • sare si piper dupa gust

Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mancare de post (piure de cartofi cu ghiveci ):

Spalam si curatam legumele.

Punem cartofii taiati cubulete in apa cu sare la foc si ii lasam la fiert.

Cand sunt fierti, ii punem in robot cu 100 gr margarina si cca 100 ml de apa in care au fiert, asa fierbinti ii mixam pana obtinem un piure fin,de consistenta dorita.

Ceapa si ardeii se maruntesc cu robotul,apoi se calesc in ulei timp de 5 minute. Se adauga sare si piper, apoi rosiile trecute prin robot, o foaie de dafin  si lasam sa fiarba pana scade apa. La final se adauga frunza tocata de telina si se serveste cu piure de cartofi.

Pofta buna!

   

Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare de post (piure de cartofi cu ghiveci )" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu dragoste ( Leontina 55 )

pe 15.11 la 13:17

Clătite cu mere și cremă de mascarpone - Rapide, delicioase și aromate

pe 14.11 la 14:39

Prăjitura cu dovleac și cremă de mascarpone - Deliciu cu parfum de toamnă

pe 14.11 la 14:04

Omletă cu ceapă și bacon - Rețeta savuroasă și rapidă

pe 14.11 la 10:46

TOP
utilizatori

Rocsi

458 puncte

Sidy

200 puncte

Lau

Lau 9

159 puncte

mihaelar63

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]