Tare gustoasa!
Coastele se spala si se portioneaza.
Sunca afumata se spala si se taie cubulete.
Atat coastele cat si sunca afumata se calesc in circa 100 ml ulei.
Ceapa se curata de foi, se spala si se toaca.
Tija de apio se spala si se taie feliute.
Ardeiul gras se curata de cotor si seminte, se spala si se taie marunt.
Aceste legume se adauga peste carnea calita impreuna cu o lingurita de sare, putin piper negru macinat si jumatate de lingurita de boia de ardei dulce. Se calesc un minut, dupa care se adauga 1,5 l apa si se lasa la fiert pana cand se patrunde carnea.
Tecilor de fasole li se indeparteaza capetele, apoi se rup in bucati mai mici, se spala si se pun peste carne (pe parcursul fierberii se mai poate adauga apa, dar sa se tina cont de faptul ca apa trebuie sa clocoteasca atunci cand se adauga tecile pentru a se fierbe mai repede).
Dupa ce au fiert si tecile, se adauga bulionul, se potriveste mancarea de sare, se mai clocoteste putin, apoi se ia de pe foc si se adauga mararul verde spalat si tocat.