O mancare simpla dar asa de buna............
Fasolea de grădină, cunoscută şi sub numele de păsulă, făsui, făsuică, fasole etc., este cunoscută în Europa începând cu secolul al XVI-lea.
A fost adusă de spanioli şi portughezi de pe platourile înalte ale Americii Centrale şi de Sud, unde triburile de tolteci şi azteci au cultivat-o şi folosit-o în hrana lor încă din timpurile străvechi.
Fasolea cultivată în Peru şi Mexic, era urcătoare şi avea seminţele mari, de culoare închisă. Adusă mai întâi în Spania, s-a extins repede pe continent, mai întâi în Peninsula Iberică apoi în ţările din nordul Europei. La noi în tară ea a fost adusă în secolul al XVIII-lea. Datorită calităţilor sale nutritive, multă vreme ea a constituit unul din alimentele de bază ale ţăranului român.
Fasolea verde este o legumă înzestrată cu virtuţi terapeutice deosebite. Cunoscută şi sub denumirea de „consumator de zahăr", fasolea verde împiedică absorbţia zahărului şi este o sursă de proteine fără grăsimi.
Preparatele din fasole verde au o influenţă pozitivă asupra întregului organism. Fie că este vorba de diabetici, de vârstnici care au osteoporoză sau de persoane aflate în convalescenţă, fasolea verde este un aliment care îi poate ajuta pe toţi să-şi îmbunătăţească starea de sănătate.
(mai multe: amalgamdeziceri.blogspot.fr si click.ro)
Într-o cratiță adinca, se aduce la fierbere un litru de apa .
Adaugăm o linguriță de sare grunjoasă și fasolea verde . Lasam să fiarba 15 minute.
Treceți apoi fasolea verde in apă rece și lăsați-o la scurs într-o strecurătoare.
Într-un wok sau tigaie mare, se incinge uleiul, se adauga ceapa si se pun feliile de bacon.
Le scoatem cand sunt rumenite. Punem apoi fasolea verde, boia dulce și se lasa la prăjit.
Se taie roșia și ardeiul gras in cuburi si le adaugam la fasolea verde .
Puneti bulionul de tomate diluat intr-un pahar de apa si amestecati.
Se condimentează cu sare, piper și se fierbe la foc mic timp de 10-15 minute .
Adaugati la sfârșit catelul de usturoi tocat fin și amestecati.
Serviti cald :
- ca aperitiv italian cu bucatele de parmezan
- ca mancare principala cu mamaliga cremoasa- reteta aici.
Pofta Buna!!!!!
1
fierbeti pastaile si le treceti apoi prin apa rece pentru a-si pastra culoarea