Astăzi pregătim o pâine pufoasă cu unt, pătrunjel și usturoi după o rețetă simplă, aromată și irezistibilă, perfectă pentru orice masă. Pentru această Pâine pufoasă cu unt, pătrunjel și usturoi - Rețeta savuroasă de casă sunt necesare următoarele ingrediente: făină, drojdie, lapte, ou, unt, pătrunjel, usturoi și cașcaval.
Cum se prepara aceasta Pâine pufoasă cu unt, pătrunjel și usturoi - Rețeta savuroasă de casă:
Tapetează cu hârtie de copt o tavă pentru pâine.
Toacă mărunt pătrunjelul verde și usturoiul și amestecă-le cu untul moale.
Pune făina într-un bol. Adaugă drojdia uscată, zahărul și sarea, apoi amestecă ușor.
Poți folosi un robot pentru frământat.
Adaugă laptele, oul și începe să frămânți până se omogenizează aluatul. Încorporează uleiul în două tranșe, frământând bine de fiecare dată. Acoperă bolul cu un prosop de bucătărie și lasă aluatul la dospit pentru minim o oră.
Scoate aluatul pe blatul de lucru și întinde-l în strat egal. Unge toată suprafața cu unt aromatizat și taie pătrate potrivite.
Suprapune-le și așază feliile în tava de copt. Lasă 10 minute la temperatura camerei.
Coace pâinea în cuptorul preîncălzit, la 170 de grade C, pentru aproximativ 50 de minute sau până se rumenește frumos.
După coacere, scoate tava din cuptor, presară cașcaval ras deasupra și pune din nou în cuptor pentru câteva minute cât să capete o crustă frumoasă.
Scoate pâinea din cuptor și las-o la temperat.
Este incredibil de gustoasă, aromată și cu o textură pufoasă care te va cuceri.