Cateodata avem cate o zi nebuna, cand fugim in stanga si-n dreapta, stam pe la cozi....asa a fost si ziua mea de azi si timp pt a pregatii pranzul nu prea aveam. Asa ca, am scos ce mai era prin frigider, niscai conserve din camara si in 30 minute a fost gata masa pe cand baietii au ajuns acasa. Eu zic ca de multe ori conservele ne scot din incurcatura si nu trebuie sa ne lipseasca din camara.
Carnatii se prajesc intr-o tigaie teflonata cu o lingura ulei cu capacul pus si la flacara potrivita. Legumele fierte eu le-am avut ramase de cu o zi dinainte de la o supa de vitel. Asa ca, legumele fiind fierte totul a mers foarte repede.
Am taiat rondele morcovii si radacina de patrunjel, cartofii cuburi, fasolea strecurata si clatita cu apa curata, rosiile din conserva taiate in cuburi, ceapa tocata marunt si calita in putin ulei de masline. Toate legumele se pun intr-un vas termorezistent, se adauga pasta de gogosari si sucul de rosii, se asezoneaza cu sare si piper dupa gust, cimbru si sos iute. Amestecam cu o lingura toate ingredientele, acoperim vasul si-l dam la cuptorul incins la 200 grade pt 20 minute. Servim legumele cu carnati de casa si muraturi.
Pofta buna!!