Medaglioni cu sunca, mozzarella si busuioc

de mihaelar63 in Paste, 30 Iun 2020 | 2310 vizualizari

 

  Ce faci repede de pofta si de foame ? Raspunsul potrivit:  paste . Daca  lucrezi eficient , organizat si rapid  in 15 minute ai pus pe masa  mancarea .Medaglioni- o frumusete de paste umplute cu busuioc si nuci de pin .

 

INGREDIENTE

  • 250 gr medaglioni cu busuioc si nuci de pin
  • 150 gr sunca
  • 150 gr mozzarellla proaspata
  • 4 linguri ulei masline
  • 1 tija usturoi verde
  • sare
  • piper negru macinat
  • frunzulite de busuioc verde
Portii: 2
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Medaglioni cu sunca, mozzarella si busuioc:

  •   Porniti  la inceput fierbatorul si incalziti apa  pentru paste .
  • Maruntiti usturoiul verde  si sunca.
  • Feliati mozzarella in rondele .
  • Puneti apa  din fierbator in oala pe aragaz . Sarati .
  • Cand apa clocoteste fierbeti pastele  respectand timpul indicat pe ambalaj.
  • Atentie , sunt paste artizanale si trebuie eventual limpezite cu apa rece daca nu le folositi imediat .
  • Sotati usor in ulei de masline , usturoiul si sunca.
  • Eu am pus mai intai sunca si am lasat pana a devenit usor crocanta .
  • Usturoiul sepune mai tarziu pentru ca fiind tanar , s-ar pute aarde si deveni amarui.
  • Pastele se scurg de apa si se distribuie in farfurii .
  • In mod egal distribuiti peste ele cubuletele de sunca  si uleiul in care s-au prajit.
  • Continuati cu rondelele de mozzarella . Peste acestea puneti cate o frunza de busuioc verde .
  • La sfarsit piparati cu piper negru proaspat macinat .
  • Italienii ar fi dat o nota finala cu un plusa de ulei de masline .
  • Cum eu nu sunt italianca , am sarit peste pasul acesta :D

 Buon appetito !!!

TIPS-URI

1

Porniti la inceput fierbatorul si incalziti apa pentru paste ,pentru reducerea timpului de preparare .

Daca ti-a placut reteta noastra "Medaglioni cu sunca, mozzarella si busuioc" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Taitei de casa