Melanzane alla parmigiana - Varianta reinterpretată, plină de savoare

de Bucataras in Mancaruri de legume, 28 Aug 2025 | 1446 vizualizari

 

Astăzi plecăm cu inspirație din bucătăria italiană și pregătim un preparat savuros cu vinete, sos de roșii și multă mozzarella.
Pentru Melanzane alla parmigiana - Varianta reinterpretată, plină de savoare, sunt necesare următoarele ingrediente: vinete, usturoi, sos de roșii, mozzarella și busuioc. 

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente Melanzane alla parmigiana - Varianta reinterpretată, plină de savoare:
  • 2 vinete potrivite
  • 3 căței de usturoi
  • 200 gr mozzarella rasă
  • 500 ml sos de roșii (passata)
  • 5 - 6 lg ulei de măsline
  • busuioc proaspăt
  • ulei pentru prăjit
  • sare și piper
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Melanzane alla parmigiana - Varianta reinterpretată, plină de savoare:

Cum se prepara Melanzane alla parmigiana - Varianta reinterpretată, plină de savoare:

Feliază vinetele rondele și presară sare peste ele ca să își lase zeama.

Pune la încins puțin ulei de măsline într-o tigaie și prăjește vinetele pe ambele părți, apoi scoate-le pe un platou.

Toacă mărunt usturoiul. 

În aceeași tigaie, pune ulei de măsline și călește rapid usturoiul, apoi adaugă sosul de roșii și puțină apă. Toacă puțin busuioc și pune-l peste sos și condimentează cu sare și piper. Lasă la fiert câteva minute.

Pune feliile de vinete în sos și adaugă multă mozzarella. Lasă pe foc câteva minute până mai fierb vinetele și se topește mozzarella. Pune frunze de busuioc pentru un plus de aromă.

Servește totul cu poftă, este o mâncare foarte gustoasă.

Incearca si reteta de Vinete umplute cu legume si branzeturi sau varianta de Rulouri de vinete umplute cu ricotta, un preparat delicios.

Iti recomandam si reteta de Vinete pane cu sos de rosii.

Poftă bună!

 


Daca ti-a placut reteta noastra "Melanzane alla parmigiana - Varianta reinterpretată, plină de savoare" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Copanele de pui in bacon - Reteta rapida la cuptor

de Rocsi 9

ieri la 20:10

Biscuiți cu nucă și gem - Delicioși și ușor de făcut

pe 25.10 la 21:36

Garlic bread cu șnițel crocant – rețeta simplă care te cucerește prin savoare

pe 24.10 la 16:29

Sandwich cu șnițel și sos chimichurri - Savoare și aromă într-o rețetă rapidă

pe 24.10 la 11:26

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1360 puncte

mihaelar63

203 puncte

Valclaudia

200 puncte

Sidy

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]