Mere coapte in aluat

de Julie in Prajituri, 19 Noi 2011 | 9214 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 mere,
  • miere,
  • scortisoara,
  • esenta de rom,
  • nuci,
  • unt,
  • stafide,
  • zeama de lamaie.

Aluat:

  • 250 g faina,
  • 200 g smantana,
  • 3 linguri lapte,
  • 1 ou,
  • 40 g zahar,
  • 50 g unt,
  • drojdie,
  • un praf de sare.
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mere coapte in aluat:

Aluat:
Faina se amesteca cu sarea, zaharul, smantana, oul, drojdia dizolvata in lapte si untul. Se framanta aluatul si se lasa deoparte pana se pregatesc merele. Merele se curata de coaja, se golesc de casuta semintelor si se stropesc imediat cu zeama de lamaie. Locul ramas gol se umple apoi cu putin unt, nuci, miere sau dulceata, stafide, scortisoara si esenta de rom. Se intinde aluatul in foaie subtire si se taie in patru patrate. Se imbraca merele in aluat, adunand marginile patratelor deasupra. In mijlocul fiecaruia se poate introduce cate un baton de scortisoara. Se ung cu ou si se aseaza intr-o tava unsa cu unt.
Se coc in cuptorul deja incins, timp de 30-35 minute.
Se servesc calde, stropite cu miere de albine.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mere coapte in aluat" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

ieri la 08:34

Maritozzi – Chifle italiene umplute cu frisca

pe 08.04 la 17:05

Covrigi de post - Crocanti la exterior si cu miez pufos

de laura_n 7

pe 08.04 la 16:14

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Felii de mar in aluat de clatite