Merluciu la cuptor

de elucubratiiculinare in Peste, 31 Ian 2013 | 21297 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 buc trunchi merluciu,
  • 1 lingură ulei de măsline,
  • 1 lămâie,
  • 100 ml vin alb sec,
  • 100 ml suc de roșii,
  • 100 ml apă,
  • 1 linguriță bulion ardei,
  • 4 căței de usturoi,
  • sare, piper.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Merluciu la cuptor:

Peștele se spală bine și se poate tăia în două - așa cum am procedat eu (m-am gândit că este mai ușor de mâncat :)) Se aranjează într-o tavă unsă cu puțin ulei de măsline. Se condimentează cu sare și piper proaspăt măcinat. Se stropește cu zeama de la 1 lămâie, cu vin și suc de roșii. Usturoiul se curăță și se taie feliuțe, apoi se presară în tavă. Amestecăm bulionul de ardei cu 100 ml apă și stropim peștele. Se dă la cuptor (încălzit în prealabil la 190 grade C) pentru 45-50 minute.

Servim cu cartofi natur și ornăm cu felii de lămâie. Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Merluciu la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brânză camembert cu struguri la cuptor - Aperitivul plin de savoare care te va cuceri

ieri la 08:21

Prăjitura Ora 12 - Un deliciu ciocolatos de zile mari

pe 07.10 la 11:00

Ostropel cu carne de porc și gogoșari - Rețeta savuroasă de toamnă

pe 06.10 la 07:57

Prajitura '' pofta ce-am poftit-o''

pe 05.10 la 17:54

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1334 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Sidy

200 puncte

vasimur

182 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]