Merlucius in crusta si turtite de malai

de mihaelar63 in Peste, 6 Apr 2020 | 2709 vizualizari

 

Imi place merluciusul pentru ca eram obisnuita cu el in tinerete. Era singurul peste de apa sarata ce se gasea cu usurinta in magazine. Are o carne ferma si avantajul de a fi fara oase, doar cu sira spinarii. Cu putina grija poti sa-l dezosezi facil. Mi-a ramas malai umezit de la impanarea pestelui. I-am gasit repede intrebuintare preparand si cateva turtite care au completat meniul in mod inedit.

 

INGREDIENTE

  • 4 bucati merlucius
  • 200 gr faina malai
  • 2 lamai
  • 1 ou
  • sare
  • piper
  • ulei pentru prajit
  • rosi si salata verde pentru prajit
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Merlucius in crusta si turtite de malai:

  • Pestele se spala , se dezoseaza si se taie in doua .
  • Condimentati pestele cu piper , sarati si stoarceti lamie deasupra .
  • Lasati pestele sa se marineze macar 15 minute .
  • Puneti uleiul la incins .
  • Se trece merluciusul prin faina de malai si se prajeste in ulei incins pe ambele parti .
  • Scoateti pestele pe prosop de hartie sa se absoarba uleiul in exces .
  • Pentru ca mi-a ramas faina de malai , usor umezita cu gust de peste ,iam gasit rapid intrebuintare .
  • Am amestecat faina de malai cu un ou batut si am sarat.
  • Am luat compozitia astfel preparata si cu lingura am, pus mici turtite in uleiul fierbinte .
  • Se prajesc turtitele pe ambele parti .
  • Aceste turtite au completat farfuria cu merlucius in mod inedit . In acelasi timp nu am facut risipa .
  • Serviti merluciusul cald alaturi de turtitele de malai , felii de lamaie si legumele preferate .
  •   Pofta buna !!!!

TIPS-URI

1

Lamaia are rolul de a da fermitate pestelui  Din acest motiv este bine ca sa marinati pestele cu zeama de lamaie 

Daca ti-a placut reteta noastra "Merlucius in crusta si turtite de malai" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură pufoasă cu struguri -  Gust și parfum într-un desert de toamnă

ieri la 15:23

Tartă rustică cu struguri și cremă de brânză -  Gust și savoare într-un desert de toamnă

ieri la 11:23

Spaghete cu ton

de RODIMUR 8

pe 09.10 la 23:37

Ciuperci gratinate, cu spanac și cremă de brânză la cuptor - Un preparat sățios și savuros

pe 09.10 la 10:27

TOP
utilizatori

Rocsi

1334 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Sidy

200 puncte

vasimur

182 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]