Midii cu sos catifelat si taitei de orez

de mihaelar63 in Fructe de mare, 30 Aug 2013 | 7809 vizualizari

 

Am avut parte de midii proaspete , necongelate . Pacat sa nu le dau o intrebuintare adecvata . Intial am crezut ca sunt prea multe si voi conserva din ele . Dar nu au mai ajuns decat in Wok:))

 

INGREDIENTE

  • 2.5 kg midii proaspete
  • 1 punga taitei de orez
  • 6 catei usturoi
  • 1 ardei rosu
  • 1 ardei iute
  • 1 rosie
  • 2 linguri ulei masline
  • 100 gr unt
  • 100 ml vin alb
  • 200 ml smantana
  • patrunjel verde
  • sare
  • 2 linguri freeze-dried asian seasoning[ curcuma, , ceapa verde, lamaie , piperverde, coriandru,usturoi , ghimbir, ardei rosu jalapeneo-uscate prin inghetare ]
Portii: 4
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Midii cu sos catifelat si taitei de orez:

Cochiliile de scoica se curata temeinic cu periuta,se trag firele ce ies din ele.

In uleiul amestecat cu unt se caleste usturoiul taiat ardeiul rosu cubulete si cel iute.

Adugati  scoicile spalate , condimentele si stingeti cu vin .

Puneti si taiteii de orez direct ipeste scoici [ care au mai lasat lichid ] in wok.

La sfarsit puneti smantana , amestecati usor si asezonati cu patrunjel verde.

Eu am mai pus o rosie taiata cuburi la sfarsit pentru ca nu-mi parea gustul echilibrat.

 

TIPS-URI

1

Combinatia ulei de masline +unt+ smantana = un minunat sos catifelat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Midii cu sos catifelat si taitei de orez" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pizza altfel, pe blat de cartofi - Reteta simpla si satioasa

de vasimur 4

ieri la 15:08

Trigoane cu cremă mascarpone și fructe - Desert rapid și delicios

ieri la 08:23

Cordon bleu cu dovlecei la cuptor - Varianta usoara si gustoasa

de Rocsi 9

pe 03.05 la 20:27

Tartă cu frișcă și fructe - Deliciul pufos și cremos care te cucerește

pe 02.05 la 10:06

TOP
utilizatori

Rocsi

1543 puncte

vasimur

1192 puncte

RODIMUR

221 puncte

Sidy

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Midii în stil luxemburghez