E un desert adorat de sotul meu, fetitele, nu prea! Deci il gatesc mai rar, ptr ca nici eu nu mananc dulciuri, dar imi place mult sa prepar!
Preparati foile introducand mai mult din jumate din faina in apa si adaugati sarea. Turnati restul de faina cate putin si untul topit la temperatura camerei. Cand e gata, intindem aluatul pe o masa deja presarata cu faina, o decupam si intepam cu furculita, presarand putin zahar pudra. Apoi asezam intr-o tava intinsa punand deasupra un gratar ptr a nu lasa foile sa se umfle si coacem la 200C in jur de 10 minute. Scoatem tava, intoarcem tava ptr a coace putin (ptr culoare) pe cealalta parte dar stropit putin cu apa si iar zahar pudra. O lasam doar ptr cateva minute pana obtine o culoare aramie.
Ptr Crema:
Intr-o craticioara varsam laptele si adaugam vanilia incalzind usor pana incepe sa fiarba. In alta craticioara amestecam zaharul cu faina, adaugam ouale si amestecam pana compozitia devine alba. Adaugam putin lapte cald amestecand in continuare, apoi turnam tot laptele. Lasam cateva minute la foc moderat pana incepe sa fiarba. O luam de pe foc la prima fierbere si turnam in alt recipient acoperind cu film transparent peste crema calda inca; si lasam asa pana se raceste, apoi o lasam la frigider in jur de 2 ore.
Asezam 2 foi pe o farfurie (tava ) lata si punem mai mult din jumatate din crema de vanilie, apoi acoperim cu alte 2 foi si turnam restul de creama. Adaugam si frisca deasupra, apoi o foaie din placinta o farimitam cu mana si presaram deasupra apoi decoram si cu putin zahar pudra.
1
In crema, puteti pune putin lichior pentru a fi mai parfumat!
2
Puteti pune in al doile strat, crema de ciocolata, sau puteti adauga fructe taiate cub la crema, puteti diversifica!
3
Deasupra la ultimile foi, puteti puna glazura din zahar pudra cu o lingura de suc de lamaie, apoi puteti face un desen cu ciocolata ( cam asa se vand in magazine)
4
Daca nu vreti sa faceti foile, le puteti inlocui cu foile gata preparate si le coaceti la cuptor.