Millefeuille

de Doralinda in Prajituri, 15 Noi 2012 | 10521 vizualizari

 

E un desert adorat de sotul meu, fetitele, nu prea! Deci il gatesc mai rar, ptr ca nici eu nu mananc dulciuri, dar imi place mult sa prepar!

 

INGREDIENTE

  • Ptr Foi :
  • 250 gr faina
  • 5 gr sare
  • 125 ml apa
  • 180 gr unt
  • Ptr Crema:
  • 500ml lapte
  • putina vanilie pudra
  • 150 gr zahar
  • 75 gr faina
  • 2 oua
  • 200 gr frisca
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Millefeuille:

Preparati foile introducand mai mult din jumate din faina in apa si adaugati sarea. Turnati restul de faina cate putin si untul topit la temperatura camerei. Cand e gata, intindem aluatul pe o masa deja presarata cu faina, o decupam si intepam cu furculita, presarand putin zahar pudra. Apoi asezam intr-o tava intinsa punand deasupra un gratar ptr a nu lasa foile sa se umfle si coacem la 200C in jur de 10 minute. Scoatem tava, intoarcem tava ptr a coace putin (ptr culoare) pe cealalta parte dar stropit putin cu apa si iar zahar pudra. O lasam doar ptr cateva minute pana obtine o culoare aramie.

Ptr Crema:

Intr-o craticioara varsam laptele si adaugam vanilia incalzind usor pana incepe sa fiarba. In alta craticioara amestecam zaharul cu faina, adaugam ouale si amestecam pana compozitia devine alba. Adaugam putin lapte cald amestecand in continuare, apoi turnam tot laptele. Lasam cateva minute la foc moderat pana incepe sa fiarba. O luam de pe foc la prima fierbere si turnam in alt recipient acoperind cu film transparent peste crema calda inca; si lasam asa pana se raceste, apoi o lasam la frigider in jur de 2 ore.

Asezam 2 foi pe o farfurie (tava ) lata si punem mai mult din jumatate din crema de vanilie, apoi acoperim cu alte 2 foi si turnam restul de creama. Adaugam si frisca deasupra, apoi o foaie din placinta o farimitam cu mana si presaram deasupra apoi decoram si cu putin zahar pudra.

 

 

TIPS-URI

1

In crema, puteti pune putin lichior pentru a fi mai parfumat!

2

Puteti pune in al doile strat, crema de ciocolata, sau puteti adauga fructe taiate cub la crema, puteti diversifica!

3

Deasupra la ultimile foi, puteti puna glazura din zahar pudra cu o lingura de suc de lamaie, apoi puteti face un desen cu ciocolata ( cam asa se vand in magazine)

4

Daca nu vreti sa faceti foile, le puteti inlocui cu foile gata preparate si le coaceti la cuptor.

Daca ti-a placut reteta noastra "Millefeuille" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

ieri la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

Rețetă de chec de post – Desert pufos și aromat

pe 20.11 la 10:44

Cum sa faci o casuta din turta dulce - un proiect delicios si creativ

pe 19.11 la 20:43

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Millefeuille