Plecand de la aluatul de chifle pufoase, am pregatit niste mini baghete la fel de bune, perfecte pentru sendvisuri.
Pentru aceste Mini baghete pufoase - Reteta simpla din 3 ingrediente, aai nevoie de faina, drojdie si lapte, iar optional, seminte de susan.
Cum se prepara aceste Mini baghete pufoase - Reteta simpla din 3 ingrediente:
Pune drojdia intr-un castronel, in putina apa calduta (nu fierbinte) si o lingurita de zahar. Lasa cateva minute pana se activeaza maiaua.
In bolul de framantat, pune faina, sarea intr-o margine. Fa un locas si toarna maiaua si laptele caldut. Framanta bine pana obtii un aluat dens si omogen. In functie de faina pe care o folosesti, este posibil sa intre un pic mai mult lapte, de exemplu, daca folosesti faina 650 pentru paine.
Acopera bolul cu un prosop curat si lasa aluatul la dospit pana isi dubleaza volumul.
Scoate apoi aluatul pe blatul de lucru uns cu putin ulei.
Imparte-l in 8 portii aproximativ egale. Modeleaza fiecare bucata sub forma de rulou si asaza-l in tava tapetata cu hartie de copt. Procedeaza la fel cu restul. Cresteaza-le cu lama de aluaturi. Unge cu o pensula de patiserie pe fiecare cu putina apa si presara seminte de susan. Le poti lasa simple daca nu iti place susanul.
Lasa baghetele la a doua dospire, dar nu mai mult de 15-20 de minute.
Incalzeste cuptorul la 190 de grade C.
Coace mini baghetele in cuptorul preincalzit, pentru aproximativ 20 de minute sau pana se rumenesc deasupra.
Dupa coacere, scoate-le din cuptor, unge-le iar cu putina apa si acopera-le cu un prosop. Lasa-le putin asa, apoi le poti savura.
Eu mi-am facut un sendvis cu pesto, prosciutto si cheddar, iar baietii au vrut hot dog.
Sunt super pufoase si usor de facut.