Mini cheesecake cu dulceata de capsuni

de Oana in Prajituri, 15 Mai 2014 | 4384 vizualizari

 

Ieri m-am apucat si am facut dulceata capsunelele ramase in frigider si azi am mancat-o cu cheesecake, miam!

 

INGREDIENTE

  • Pentru dulceata:
  • 800 g capsuni
  • 100 g zahar brun
  • 2 linguri zeama de lamaie
  • Pentru cheesecake:
  • Blat:
  • 200 g biscuiti digestivi
  • 50 g unt topit
  • optional, o lingura zahar brun
  • optional, o lingura cacao
  • 1/4 lingurita scortisoara
  • Umplutura:
  • 400 g crema de branza
  • 100 g smantana sau mascarpone
  • 2 oua
  • 1 lingurita coaja rasa de lamaie
  • o lingurita vanilie
  • 70 g zahar brun
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mini cheesecake cu dulceata de capsuni:

Dulceata am facut-o foarte usor, am pus capsunile la fiert, la foc mic, cu zahar si zeama de lamaie, am amestecat din cand in cand si am luat spuma de deasupra. Cand a inceput sa se ingroase am oprit focul si am transferat-o intr-un bol si am lasat-o la racit. Optional, se poate mixa cu un blender vertical si se poate transforma intr-un sos delicios!

Pentru blatul de cheesecake, am sfaramat biscuitii digestivi cu un minirobot. Optional, se poate adauga  o lingura de zahar si o lingura de cacao si am turnat deasupra untul topit. Am pus apoi si scortisoara, pentru o aroma deosebita. Am amestecat totul si am pus in fiecare forma de ceramica cate doua linguri de compozie si le-am presat bine cu lingura.

Compozitia de branza se prepara foarte usor, am amestecat toate ingredientele la mixer, apoi am pus in fiecare forma cate 3 linguri. 

Am pus formele in cuptorul incalzit la 180 de grade, iar cand s-au rumenit frumos deasupra le-am scos. Compozitia se va umfla si se va crapa usor, iar cand sunt scoase din cuptor se va lasa, dar va fi inchegata bine.

Am pus deasupra dulceata de capsuni, o minunatie!

Daca ti-a placut reteta noastra "Mini cheesecake cu dulceata de capsuni" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supă cremă de ciuperci - Deliciul fin și sănătos

ieri la 10:17

Biban de mare cu pere, roșii cherry, praz, măsline și lămâi

ieri la 09:47

Rețeta simplă de aluat pentru plăcintă – Fraged și pufos de fiecare dată

pe 21.01 la 09:29

Plăcintă cu ciuperci pleurotus - Rapidă și ușor de preparat

pe 20.01 la 17:57

Plăcintă cu pui și legume - Rețeta simplă și savuroasă

pe 20.01 la 10:12

TOP
utilizatori

Panacris

2236 puncte

Valclaudia

316 puncte

vasimur

247 puncte

Rocsi

238 puncte

RODIMUR

176 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert pandispan cu iaurt, branza si visine