Minitarte cu caise si budinca de vanilie - de post

de Georgiana78 in Prajituri, 19 Mar 2012 | 3736 vizualizari

 

Niste tarte delicioase de post dintr-un aluat fff bun care pot fi umplute cu ce vrea fiecare si dulci si sarate oricum ar fi sunt la fel de delicioase.....si nu exagerez!!!!!!!!! Eu am preferat sa le fac dulci astazi....

 

INGREDIENTE

  • Aluatul special:
  • 100 ml vin alb(suc de rosii sau bors)
  • 80 ml ulei de masline sau de floare
  • 300-350 gr faina
  • 2 linguri malai(asta este tot farmecul retetei pt ca datorita malaiului raman putin crocante si ii dau un gust special, placut)
  • 1/2 lingurita sare
  • Crema- budinca:
  • 1 plic budinca vanilie
  • 500 ml lapte soia sau cocos
  • 3-4 linguri zahar
  • 1 lingura esenta vanilie
  • caise din compot
Portii: 24
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Minitarte cu caise si budinca de vanilie - de post:

Aluatul:

- puneti intr-un castron vinul, uleiul, sarea si amestecati bine dupa care adaugati faina si malaiul si amestecati bine cu lingura pana se cere framantat si se framanta dar nu prea mult dupa care se pune 30 min la frigider

- in acest timp se incalzeste cuptorul 

- se scoate aluatul de la frigider si se face un sul care se taie in 12 buc, care la randul lor se taie in 2, deci obtinem 24 buc de coca din care intindem in podul palmei pana la dinensiunea dorita fiecare buc cu care imbracam formele de tarta

- asezate in forme dam tartele la frigider din nou pana se racesc, se scot si se inteapa ca sa nu se umfle si le dam la cuptor la temperatrura de 200C pt. 10-15 min

- se scot din forme, se lasa sa se raceasca si se umplu cu o bucata de caisa si crema de budinca pe care o pregatim dupa instructiunile de pe plic

- se decoreaza dupa imaginatie

TIPS-URI

1

tartele coapte si racite se pot pastra pana la umplere intr-o punga de hartie sau o cutie de biscuiti

2

se poate umple cu spanac, ciuperci, sau orice alta umplutura dupa imaginatie si gust

Daca ti-a placut reteta noastra "Minitarte cu caise si budinca de vanilie - de post" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aluat pufos de cozonac - Rețeta tradițională pas cu pas

ieri la 10:21

Chec cu pui si cascaval in bacon - Reteta usoara pentru un aperitiv gustos

de Rocsi 9

pe 02.12 la 20:34

Bilute din biscuiti cu nuca si rom - Desert rapid si delicios

pe 02.12 la 16:12

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Mucenici/ Sfintisori moldovenesti