Mucenici moldovenesti

de Lau in Dulciuri, 8 Mar 2011 | 5585 vizualizari

 

astazi am incercat si varianta asta.nu fiti prea dure este prima data

 

INGREDIENTE

  • 1 kg faina
  • 2 oua
  • 50 ml lapte
  • 100 ml ulei
  • drojdie cat o nuca
  • esenta de portocale
  • coaja de lamaie
  • 300g zahar
  • un varf de sare
  • 600 ml apa
  • 200g nuca pisata

 

Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mucenici moldovenesti:

Se pune faina intr-un lighean, la mijloc se face o gaura unde se pune drojdia, 1 ou, uleiul, 100 grame zahar, sarea, coaja de lamaie si esenta, 4 linguri de lapte si se amesteca bine cu un pic de faina. Se lasa 15 min sa faca basici, dupa care se framanta un aluat elastic care se lasa o ora la dospit, pana isi dubleaza volumul.

Taiem aluatul bucati si formam bilute din care modelam apoi bastonase. Le rasucim si formam opturi, ii asezam in tava unsa si tapetata, ii ungem cu oul batut cu 2 linguri de lapte, ii dam la cuptorul incalzit pana se rumenesc.

Intre timp facem siropul din apa si zahar si esenta de portocale (eu am pus coaja de la o portocala la fiert sa fie mai aromati), punem la fiert pana se ingroasa putin

Cand s-au racit putin ii bagam in sirop cam 1 min pe fiecare parte, dupa care ii ungem cu miere de albine sau lapte cum i-am uns eu, presaram nuca deasupra.

Pofta buna

Eu am facut 2 si cu budinca de ciocolata si au iesit super buni

Daca ti-a placut reteta noastra "Mucenici moldovenesti" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de crudități cu fistic

ieri la 19:55

Biban de mare cu sparanghel, ardei și baby morcov

ieri la 14:14

TOP
utilizatori

Panacris

1798 puncte

Rocsi

1315 puncte

mirela0911

1000 puncte

 Adi

300 puncte

RODIMUR

239 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Mucenici moldovenesti II