Musaca de conopida cu carne de porc

de katty in Mancaruri de legume, 23 Ian 2021 | 6159 vizualizari

 

O mancarica usoara si delicioasa. Puteti inlocui parmezanul cu cascaval.

 

INGREDIENTE

  • 1 conopida potrivita
  • 400 gr carne de porc tocata
  • 1 ceapa
  • 2 linguri ulei
  • 150 ml sos de rosii
  • sare
  • piper negru macinat
  • cimbru uscat
  • 2 foi de dafin
  • 70 gr parmezan ras
  • unt pentru uns forma
  • 1 lingura pesmet+ptr tapetat forma
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Musaca de conopida cu carne de porc:

Desfacem conopida in buchetele mici, pe care le spalam, le scurgem si le punem la fiert intr-o oala cu apa si putina sare care clocoteste.Fierbem 10 minute, apoi scurgem conopida. Intr-o cratita punem ceapa tocata fin la calit in uleiul incins. Cand s-a inmuiat adaugam carnea tocata. Amestecam constant cu o lingura de lemn pana carnea se albeste bine. Stingem cu un pahar de apa, adaugam rosiile, sare, piper, cimbru si foile de dafin. Acoperim cu un capac si fierbem la foc mic pana sosul se leaga. Ungem o forma cu unt si presaram pesmet. Punem jumatate din cantitatea de conopida, deasupra turnam carnea tocata cu sosul si presaram jumatate din parmezan.Continuam cu restul de conopida, presaram pesmetul si restul de parmezan. Dam forma la cuptorul preincalzit pana se rumeneste usor. Servim musacaua calda.

TIPS-URI

1

puteti inlocuui parmezanul cu cascal sau cu un ou care veti lega carnea cu sos

Daca ti-a placut reteta noastra "Musaca de conopida cu carne de porc" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Bărcuțe cu spanac și ouă - Gustarea rapidă și delicioasă

ieri la 08:41

Ciorbă de cartofi cu afumătură - Rețeta tradițională românească

pe 24.04 la 08:46

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2468 puncte

RODIMUR

2101 puncte

vasimur

191 puncte

Valclaudia

100 puncte

cristinutanicolita

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Conopida frantuzeasca