Muschi de porc Wellington

de simona72 in Porc, 3 Ian 2019 | 9337 vizualizari

 

Reteta de Beef Wellington este de fapt reteta clasica care se face cu muschi de vita. Am pastrat celelalte ingrediente din reteta si am inlocuit muschiul de vita cu cel de porc. Nu este o reteta greu de realizat, dar este pretentioasa. Cu putina indemanare si rabdare putem sa aducem pe masa un meniu grozav pentru zile de sarbatoare, dar si pentru o masa speciala de duminica. Pentru a fragezii si mai tare muschiul, l-am tinut 36 ore in saramura. Se poate sarii peste aceasta procedura daca nu aveti timpul necesar. In rest aveti nevoie de un aluat foietaj cumparat din comert, felii subtiri de prosciuto, ciuperci (eu am folosit hribi pentru aroma).
Ca si garnitura am preferat cartofi Byron, piure din brocoli si sos de vin rosu.

 

INGREDIENTE

  • 1 muschi de porc (mai marisor, de aproximativ 650-700 gr)
  • 350 gr ciuperci (eu am folosit hribi congelati)
  • 1 ceapa mica
  • 2 catei de usturoi
  • 2-3 linguri ulei
  • 1 cub de unt (50 gr)
  • 1 pachet aluat foietaj
  • 5-6 felii de prosciutto sau sunca de Parma
  • Sare si piper proaspat rasnit, cimbru uscat
  • 1-2 linguri mustar clasic (optional, eu nu l-am folosit)
  • 1 galbenus de ou
  • 2 linguri pesmet facut in casa din crutoane aromatizate
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Muschi de porc Wellington:

Daca alegeti sa tineti muschiul in saramura, aveti nevoie de: 2 linguri sare grunjoasa (ca si cea pentru muraturi), 1 lingurita boabe de piper, 2 foi de dafin, 1 lingurita boabe de mustar, cateva boabe de ienibahar, 1 baton de scortisoara, 1 bucata anason stelat. Se amesteca bine toate ingredientele pana sarea se topeste. Se pune muschiul in saramura, se acopera cu folie vasul si se da la frigider pentru cel putin 24 ore. Se scoate muschiul din saramura, se sterge de apa, se lasa 1-2 ore sa se usuce la temperatura camerei.

Intr-o tigaie se pun putin unt (25 gr) si 2 linguri ulei. Se prajeste muschiul putin pe toate partile (este suficient sa prinda crusta). Se scoate muschiul pe un fund de lemn si se lasa sa se raceasca. Se poate unge cu mustar, eu am preferat sa sar peste aceasta etapa.

In aceeasi tigaie se pune restul de unt, se taie ceapa si usturoiul marunt si se caleste. Se adauga ciupercile taiate in felii sau cuburi (eu am avut ciuperci congelate, asa ca le-am lasat de seara pana dimeniata sa se dezghete). Am calit ciupercile la foc iute pana zeama de pe ele a scazut considerabil. Se asezoneaza cu sare, piper si putin cimbru, se lasa sa se raceasca. La final se adauga 2 linguri pesmet facut in casa din crutoane aromatizate cu boia.

Pe masa de lucru se intinde aluatul foietaj. Peste aluat se pun feliile de prosciutto, apoi umplutura de ciuperci. Punem muschiuletul in mijloc si rulam cat mai strans. Surplusul de aluat de la capete se taie si se da deoparte. Se unge aluatul cu galbenus de ou, se cresteaza cu o furculita sau cutit bine ascutit. Se da la cuptorul incins la 180 grade C, pentru 40 minute. Se lasa sa se odihneasca 15 minute, se feliaza si se serveste cu garnitura preferata.

 

TIPS-URI

1

dupa ce este tras la tigaie, muschiuletul se poate unge cu mustar

2

pentru fragezire, muschiuletul se poate tine in saramura cel putin 24 ore

3

pentru o aroma personala se folosesc ciuperci de padure (hribi)

4

recomand a se consuma in aceeasi zi in care este facut ( cu trecerea timpului aluatul nu mai este crocant, ci se inmoaie)

Daca ti-a placut reteta noastra "Muschi de porc Wellington" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

ieri la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

pe 24.11 la 20:44

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Rulada de porc umpluta cu ou si spanac