Muschiulet de porc cu garnitura bicolora

de Patricia Iordache in Porc, 9 Mar 2013 | 8299 vizualizari

 

Nu mai stiu de unde m-am inspirat pentru acest preparat. L-am avut notat in caietul de retete pentru ca l-am mai pregatit la botezul fiului meu dar am facut greseala sa nu-mi notez de unde am reteta. Ideea principala este ca e delicios si aspectuos!

 

INGREDIENTE

  • Ce ne trebuie pentru carne:
  • 450 gr. muschi de porc;
  • sare;
  • boabe de coriandru;
  • piper boabe alb, verde si rosu;
  • ulei;
  • cimbru
  • Ce ne trebuie pentru garnitura:
  • 1 kg. cartofi;
  • 1/2 kg. morcovi
  • 75 gr. unt;
  • 100 ml. lapte
  • 200 gr. ciuperci champignon mici
Portii: 5
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Muschiulet de porc cu garnitura bicolora:

Cum preparam:

Intr-un mojar zdrobim condimentele impreuna cu sarea. Ungem muschiuletul spalat si uscat cu putin ulei. Il presaram cu condimentele pisate pana ce il acoperim cu o crusta uniforma.

In cuptorul incins, frigem muschiul la gratar sau in tava, la foc mic, aproximativ o ora, intorcandu-l periodic.

Cum preparam garnitura:

Curatam si spalam legumele. Fierbem cartofii taiati cubulete in apa usor sarata cu 5 gr. de unt. Pasam cartofii si ii amestecam cu 50 ml lapte si 20 gr. unt. Procedam la fel si cu morcovii.

In untul ramas, calim ciuperculete taiate felii.

Taiem muschiuletul felii si il asezam pe farfurie. Alaturi, cu ajutorul unui inel detasabil, aranjam un strat de piure de cartofi, unul de morcovi si apoi un ultim strat de piure de cartofi. Punem deasupra cateva ciupercute calite si servim.

Daca ti-a placut reteta noastra "Muschiulet de porc cu garnitura bicolora" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

ieri la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

pe 24.11 la 20:44

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Muschiulet afumat cu cartofi la cuptor