Muschiuletul de porc spalat si curatat se taie in 3 fasii pe lungime. Fasiile se prind cu o scobitoare la un capat, apoi se impletesc. "Cosita" obtinuta se pune intr-un vas termorezistent, se presara cu condimente, cateva linguri cu ulei de masline. Se toarna 1 cana de apa, se acopera cu un capac si se da la cuptor, la foc mediu. Cand carnea este bine fiarta, se scoate capacul si se lasa pana se rumeneste.
Sosul de usturoi:
Cartofii se spala si se fierb in coaja, in apa cu sare. cand furculita intra usor in cartof, se scot, se trec pe sub un jet de apa rece si se curata de coaja.
Usturoiul se toaca marunt si se amesteca cu 3 linguri cu ulei de masline si se amesteca pana se obtine o pasta. Aceasta pasta se amesteca impreuna cu cartofii pasati. In functie de cartofi, de cat sunt de fainosi se adauga si putin lapte fierbinte, apoi putin cate putin uleiul, amestecand bine. Se potriveste gustul de sare si piper.
Se serveste alaturi de friptura fierbinte. Daca mai ramane, se patreaza intr-un vas bine inchis, la frigider, pentru cateva zile.