Negresa

de Patricia Iordache in Prajituri, 12 Mar 2013 | 6613 vizualizari

 

Reteta acestor negrese o am de la prietena mea, Antoaneta.
Este extrem de simplu de facut si economica.
Merge de minune dimineata alaturi de o ceasca cu cafea, cacao cu lapte sau ceai.

 

INGREDIENTE

Ce ne trebuie:

  • 200 gr. unt/margarina;
  • 500 gr. zahar;
  • 150 ml. lapte;
  • 4 oua;
  • 4 linguri cu faina;
  • 4 linguri cacao;
  • 1 plic praf de copt;
  • sucul de la o lamaie;
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Negresa:

Punem intr-un vas: untul, laptele, 2 linguri cacao si lasi la foc mic pana incepe sa fiaba, amestecand usor. 

Cand a fiert, dai vasul de-o parte si opresti intr-o cana, aproximativ 100 ml din acesta compozitie, amestecand-o cu restul de 2 linguri cacao ramase.  

Lasi restul compozitiei sa se raceasca, timp in care separi ouale si cerni faina.   Cand compozitia s-a racit, adaugi galbenusurile, unul cate unul, apoi albusurile batute spuma, adaugi faina si praful de copt stins cu sucul de lamaie.  

Tapetezi o tava (a mea 20x29 cm) cu hartie de copt si torni compozitia.  

Pui prajitura la cuptorul incins la 220 grade, pentru 30 minute.   Cand este gata, o lasi sa se raceasca si torni deasupra glazura (cele 100 ml compozitie oprita anterior).   Portionezi, ornezi dupa bunul plac si servesti.  

Din cantitatile mentionate obtineti aproximativ 24 bucati.

Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu ciocolată și alune - Deliciu pufos cu glazură crocantă

ieri la 09:13

Pastă tartinabila de peste afumat - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 24.06 la 07:17

Pâinici Naan - Rețeta simplă și gustoasă care te va cuceri

pe 23.06 la 09:34

Amorul fructelor de-o vara - Reteta unui desert delicios

pe 21.06 la 18:31

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Negresa cu branza dulce de vaci