Novac în crustă de nucă de cocos cu morcovi baby şi sos de spanac

de anomisana in Peste, 8 Apr 2012 | 4153 vizualizari

 

În ultima vreme nu am mai fost pe aici, dar azi revin cu o reţetă de peşte minunată. Sursă de inspiraţie mi-au fost mai multe reţete de la Paprika TV, dar cum la acea vreme peştele cu cocos nu mi se părea o idee bună, asta este tot ce am reţinut: că făina se amestecă cu cocos iar că din spanac se poate face sos. În rest, mi-am lăsat imaginaţia să zburde.

 

INGREDIENTE

  • file de novac
  • condiment pentru peşte
  • sare
  • făină
  • nucă de cocos
  • piper alb
  • 2 ouă
  • 400 gr spanac congelat
  • 70 gr unt pentru spanac
  • 50-100 ml lapte
  • usturoi
  • fulgi de migdale
  • morcovi baby
  • 50 gr unt pentru morcovi
  • boia de ardei dulce
  • chimen
  • lămâie
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Novac în crustă de nucă de cocos cu morcovi baby şi sos de spanac:

Mai întâi am curăţat fileul de peşte de solzi, apoi l-am porţionat şi l-am presărat cu condiment de peşte şi l-am lăsat la rece până am pregătit celelalte ingrediente. 

Am pus untul într-o cratiţă iar când s-a topit am adăugat spanacul îngheţat şi l-am lăsat să se înăbuşe bine, apoi am adăugat lapte până la consistenţa unui sos. Am pasat acest sos în blender şi am adăugat sare şi usturoi mărunţit. La final, am adăugat în sos fulgi de migdale prăjiţi şi mărunţiţi în robot.

Am pus unt la topit în tigaie, apoi am adăugat morcovii îngheţaţi, am adăugat boia dulce şi chimen. Am lăsat morcovii să se înăbuşe până s-au înmuiat, dar nu complet, căci nouă ne plac morcovii crocanţi.

 Când morcovii şi sosul au fost gata, am continuat cu prăjirea peştelui. Am amestecat 2 părţi de nucă de cocos cu 1 parte de făină, am adăugat piper alb şi sare. Într-o farfurie am bătut bine 2 ouă cu un praf de sare. Am dat fiecare bucată de peşte prin amestecul de făină cu cocos, apoi prin ou şi iar prin cocos cu făină şi le-am prăjit într-o tigaie unsă cu puţin ulei. Le-am scos pe hârtie absorbantă şi înainte de a le servi am stors pe ele lămâie.

TIPS-URI

1

peştele se curăţă foarte uşor de solzi dacă îl opăriţi 3 secunde şi apoi îl frecaţi cu sare grunjoasă

Daca ti-a placut reteta noastra "Novac în crustă de nucă de cocos cu morcovi baby şi sos de spanac" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu mac și portocale - Desert aromat și delicios

ieri la 09:22

Brăduți dulci cu biscuiți și nucă - Desertul delicios perfect pentru sarbatori

pe 09.12 la 21:50

Ruladă de porc umplută cu cașcaval și bacon - Rețeta savuroasă și aromată

pe 09.12 la 09:44

Brăduț aperitiv cu cașcaval - Rețeta care te cucerește prin gust și aspect

pe 06.12 la 18:19

TOP
utilizatori

Rocsi

1272 puncte

Panacris

1101 puncte

abstract01

324 puncte

 Merisor

300 puncte

Lau

Lau 9

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Novac prajit, cu mamaliguta si sos rosu de usturoi