O alta bunatate de omletica numai buna pentru micul dejun, frumoasa si extraordinar de nutritiva este omleta aceasta cu sos de rosii. Ideea de a pune sos de rosii in omleta mi-a venit abia catre final si anume, inainte sa torn compozitia in tigaie.
Mai intai am taiat un dovlecel marisor felii si l-am pus la foc in tigaie cu putin ulei. Ar fi bine sa aveti in vedere sa ungeti tigaia bine cu ulei si pe peretii ei fiindca veti avea nevoie mai tarziu, sa nu se arda omleta. Dovlecelul taiat felii nu l-am lasat foarte mult, doar cat sa-l intorc de cateva ori ca sa se rumeneaca cat de cat, pret de sa zicem 5 minute la foc mic. Peste dovlecel am asezat ardeiul gras taiat si el fideluta, apoi am asezat feliile de branza de oaie si deasupra am pus feliile de muschi afumat.
Intre timp am amestecat patru oua cu telul intr-un castron, am adaugat condimente dupa gust si am taiat o legatura de marar si una depatrunjel si le-am adaugat in compozitie. Stiu, poate considerati ca e cam multa verdeata pentru doar patru oua, insa mie imi place verdeata foarte mult. As putea la fel de bine sa mananc doar verdeata goala, asa ca nu mi s-a parut exagerat sa adaug doua legaturi de verdeata la omleta. Plus ca prietenul meu Teo caruia ii era destinata omleta pentru micul dejun, n-a obiectat nimic, deci presupunem ca n-am exagerat cu verdeata :D
Am batut bine ouale cu telul dupa cum spuneam, am adaugat si doua linguri de faina si aici mi-a venit ideea minunata, ce-ar fi daca as turna si niste sos de rosii? Am si pus in practica ideea, am turnat cam jumatate de cana de sos de rosii si am amestecat bine pana ce s-a omogenizat.
Acum am turnat compozitia in tigaie, peste toate legumele care erau acolo deja, fara sa le intorc in vreun fel sau sa le amesctec cu oul.
Am lasat cateva minute la foc potrivit cu un capac pus deasupra si am scos omleta pe un platou cand a fost gata. A iesit o portie destul de mare, drept pentru care am avut nevoie de un platou.
Ce mi-a placut in mod deosebit, pe langa culorile care se imbina ca intr-un tablou de Monet, a fost faptul ca in interior branza se topise si se intindea cand taiam omleta, iar gustul acrisor al sosului de rosii i-a dat o savoare deosebita.