Orez brun cu legume

de Irina in Mancaruri de post, 9 Dec 2012 | 10018 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 400 g orez brun
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 1 ardei iute
  • 1 praz
  • 1dovlecel
  • 50 ml ulei de masline extravirgin
  • sare
  • piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Orez brun cu legume:

Asezati orezul brun intr-un bol , acoperiti-l cu apa si lasati-l la inmuiat. Intre timp, curatati, spalati si taiati legumele.

Asezati orezul intr-un vas de 2,5 l, turnati doua cesti de apa la una de orez. Atunci cand indicatorul este in zona verde, reduceti caldura si lasati orezul sa se prepare.

Asezati legumele in alt vas, adaugati putina apa, aprindeti aragazul la treapta medie si acoperiti. Atunci cand indicatorul ajunge in zona verde, lasati legumele sa fiarba la foc mic 10 minute.

Adaugati orezul racit si amestecati 2-3 min, pana se incinge.

Adaugati sare si piper dupa gust, cu putin ulei de masline deasupra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Orez brun cu legume" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (24)

ovyblue 1

19.05.2013, 13:32

Cate calori are o portie de 100g va rog sa imi spuneti va multumesc .

babi5 1

06.06.2013, 20:59

Krystyan Trendy 1

02.12.2013, 08:54

arata minunat

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

ieri la 18:08

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

ieri la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pilaf cu alune in vas zepter