Orez la aburi

de Mitinita in Jamie Oliver, 8 Oct 2014 | 9589 vizualizari

 

Dupa reteta lui Jamie Oliver

 

INGREDIENTE

  • orez
  • apa
  • sare
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Orez la aburi:

Metoda este foarte simpla. Aveti nevoie doar de niste orez,de preferat cu bobul lung sau basmati.

Intr-o oala mare,punem apa cu sare la fiert. Intre timp punem orezul intr-o strecuratoare si clatim pana apa devine limpede.

Cand apa incepe sa clocoteasca, puneti orezul si asteptati pana cand orezul incepe sa "danseze" in apa. Din acel moment mai fierbeti 5 minute.

Puneti orezul intr-o strecuratoare de metal. Varsati apa in care a fiert si adaugati putina apa proaspata. Asteptati sa fiarba apa si puneti strecuratoarea cu orez pe oala. Acoperiti orezul cu folie de aluminiu sau cu un capac. Lasati orezul la aburi 8-10 minute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Orez la aburi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Dovlecel la tigaie cu iaurt și sos de usturoi - Simplu, rapid și savuros

ieri la 10:43

Biscuiți fragezi cu unt și ciocolată – rețeta simplă pentru un desert de casă delicios

pe 16.05 la 15:38

Prăjitura însiropată, cu griș și nucă - Desert pufos și aromat

pe 16.05 la 15:23

Covrigi cu semințe, fără dospire - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 16.05 la 10:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

1193 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

215 puncte

Valclaudia

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Fasole cu carnati in stil frantuzesc