Oua boieresti

de Lau in Aperitive / Garnituri, 20 Ian 2016 | 3514 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 100 g slanina
  • 1 ceapa rosie (mica)
  • 1 cartof
  • sare
  • piper
  • 1/2 ardei rosu
  • patrunjel verde
  • 6 oua
  • Aluat
  • 300 g faina
  • 1/2 lingurita sare
  • 2 linguri untura
  • 1/2 praf de copt
  • apa rece
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Oua boieresti:

Intr-un bol amestecam faina cu sarea,praful de copt dupa care adaugam untura, amestecam pana rezulta un aluat sfaramicios, adaugam apa rece pana rezulta un aluat omogen.

Invelim coca intr-o folie alimentara si dam la rece 30 min.

Taiem slanina in felii (potrivite) le prajim pana  ce se rumeste putin, adaugam ceapa tocata si lasam 1 min sa se caleasca impreuna dupa care adaugam cartoful taiat cubulete, 3 linguri de apa, condimente dupa gust si lasam sa se prajeasca cca 5 min.

Intindem aluatul intr-o foaie pe masa infainata, taiem aluatul in 6 patrate egale.

In formele de briose, (savarine) le tapetam cu hartie de copt, adaugam cate o bucata de aluat in fiecare forma.

Adaugam cate o lingura de umplutura,deasupra spargem cate 1 ou, adaugam patrunjel verde, ardei tocat si dam la cuptorul incalzit pana ce oul este inchegat si aluatul este rumenit.

Daca ti-a placut reteta noastra "Oua boieresti" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

Lau 1

21.01.2016, 07:53

multumesc

Gherca Daniela 1

21.01.2016, 10:03

Lau 1

22.01.2016, 08:48

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

oanapl

4301 puncte

Panacris

1462 puncte

mihaelar63

1183 puncte

Mitinita

1100 puncte

MotanLaOale

1087 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Conopida la cuptor