Oua decorate cu tehnica decoupage-ului

de Andra_Constantinescu in Aperitive / Garnituri, 26 Apr 2016 | 4436 vizualizari

 

"Retete de Pasti"
 

 

INGREDIENTE

  • 3 oua fierte tari;
  • servetele decorative cu 3 straturi;
  • o pensula cu par de veverita;
  • un lac adeziv pentru decoupage;
  • lipici cu sclipici - diverse culori;
  • optional, un lac pe baza de apa.
Portii: 3
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Oua decorate cu tehnica decoupage-ului:

Ouale se spala, se fierb 5-6 minute, apoi se lasa sa se raceasca. 

Se decupeaza imaginile ce urmeaza a fi lipite pe oua (sfatul meu este sa fie imagini mici pentru a putea incapea pe ou si pentru a fi mai usor de lipit, fara a se forma cute).

Se desprind sraturile de servetele, pastrandu-se stratul cu imaginea imprimata ce se doreste a se lipi pe oua. 

Se fixeaza imaginea pe ou si se aplica un strat de lac adeziv cu ajutorul pensulei, incepand din interior catre exterior, pentru a scoate aerul de sub servetel si pentru a nu se forma cute. Atentie - servetelul se mareste in volum atunci cand aplicati lacul. Aveti grija sa nu apasati prea tare sau sa dati prea mult cu pensula deoarece servetelul se poate rupe. Se lasa sa se ususce. Daca doriti sa aplicati o alta imagine pe acelasi ou, este bine sa asteptati pana ce se usuca cea pe care ati lipit-o initial (circa 20-30 de minute). Va puteti ajuta de un suport pentru oua sau de un prosop pentru a pune ouale la uscat.

Dupa ce ati aplicat imaginile dorite si ouale s-au uscat, puteti sa le decorati cu lipici cu sclipici, pe care il aplicati cu ajutorul pensulei. Se lasa, din nou, ouale sa se usuce.

La final, optional, se poate aplica pe toata suprafata oualor inca un strat de lac adeziv sau lac pe baza de apa pentru a da un plus de stralucire si pentru ca sclipiciul sa nu se ia pe maini. Din nou, ouale se lasa sa se usuce.

Poate pare simplu, dar este un proces indelungat si cred ca, totusi, a meritat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Oua decorate cu tehnica decoupage-ului" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sărățele cu brânză de burduf - Bune de nu te poți opri din mâncat

ieri la 08:48

Cornulețe cu alune de pădure, cremă de fistic și ciocolată - Fragede și delicioase

pe 08.12 la 10:44

Cotlet de porc în sos roze - Simplu, rapid și plin de savoare

pe 06.12 la 10:09

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]