Unt de casa

de Ancutsa in Aperitive / Garnituri, 30 Aug 2019 | 20306 vizualizari

 

Am pregătit unt de casă cu sare roz de Himalaya, a ieșit foarte bun, consistent și gustos! Noi l-am mâncat cu chifle cu susan.

 

INGREDIENTE

  • 200 g smântână 35 % grăsime,
  • sare roz de Himalaya Sano Vita
Portii: 4
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Unt de casa:

Într-un vas înalt, din sticlă sau tablă (nu plastic), se bate smântâna cu mixerul, la viteză mică. Va căpăta consistență cremoasă, de frișcă, apoi pe măsură ce mixăm, se taie. Se continuă mixarea, până se separă de tot.

Se ia cu mâinile grăsimea rezultată (untul), se strânge și se stoarce bulgărele, pentru a elimina surplusul de zer. Se adaugă sare, după gust, frământând în mâinile curate, reci (eu am ținut mâinile în apă rece). Se poate lăsa la scurs într-o strecurătoare sau tifon.

Se așază pe o bucată de hârtie de copt, se nivelează frumos și se dă la frigider până la servire. Se consumă în maxim câteva zile.

 

Porții: 4

Timp de pregătire: 10 min

 

Poftă Bună!

Dacă vă place reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu:

https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2019/08/unt-de-casa.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Unt de casa" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort Oreo - Rețeta delicioasa cu nr. 1000

de RODIMUR 8

ieri la 23:30

Rondele de vinete, cu sos de usturoi și smântână - Rețeta simplă și gustoasă

de RODIMUR 8

ieri la 21:44

Papanași cu smântână și dulceață - Rețeta tradițională românească pas cu pas

ieri la 10:41

Prajitura cu lamaie si ciocolata neagra - Un desert delicios

pe 01.11 la 17:28

TOP
utilizatori

Caty

2247 puncte

Bucataras Anca

500 puncte

Rocsi

452 puncte

Sidy

106 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]