Oua scotiene, cu salata de varza

de RODIMUR in Porc, 17 Oct 2017 | 5847 vizualizari

 

În urmă cu câțiva ani am mâncat așa ceva în Franța și pentru că mi-am adus aminte de acest preparat, m-am gândit să-l și fac acum. 
Ouăle scoțiene se fac din carne pentru cârnați, sau din carne tocată amestec. Am preferat a doua variantă, din mai multe motive...

 

INGREDIENTE

  • 6 ouă fierte tari
  • 500 grame carne tocată amestec (mai multă, de porc)
  • 1 ou
  • 1 ceapă medie
  • 3 căței de usturoi
  • sare
  • piper
  • Pentru modelat:
  • 2 ouă crude
  • 4-5 linguri încărcate de făină albă
  • 4-5 linguri încărcate de pesmet
  • ulei pentru prăjit
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Oua scotiene, cu salata de varza:

Carnea se curăță de pielițe și de vițe nedorite, se spală, se scurge de apă, după care se toacă mărunt.

Se fierb 6 ouă tari, se lasă să se răcească și apoi se curăță de coji.

Ceapa și cățeii de usturoi se curăță, se șterg cu un prosop de hârtie și se taie foarte fin.

Peste carnea tocată se adaugă 1 ou întreg, ceapa, usturoiul, sarea și piperul, după care se mixează bine, ca să se uniformizeze compoziția.

Cele două ouă se mixează bine într-un bol mic. Se pregătesc două farfurioare, una cu făină și cealaltă cu pesmet.

Se împarte compoziția în 6 părți egale, din care se formează 6 biluțe. Se ia câte o biluță în palmă, se aplatizează și se pune 1 ou fiert tare în mijloc. Se închide înapoi biluța, având grijă ca oul să fie învelit uniform. Se trece biluța din carne prin făină, apoi prin ouăle mixate și în final prin pesmet.

Ouăle scoțiene se pun la prăjit, la foc mic, într-o tigaie cu ulei încins. Se prăjesc pe toate fețele și se servesc calde, cu o salată (de varză, de roșii, asortată...).

TIPS-URI

1

Tocați fin, atât carnea, cât și legumele (ceapa și usturoiul).

2

În carnea tocată folosită, preponderentă să fie cea de porc, pentru ca ouăle scoțiene să fie mai gustoase.

3

Prăjiți ouăle scoțiene la foc mic, ca să se pătrundă bine și să nu se ardă. Dacă aveți posibilitatea, folosiți o baie de ulei.

4

Dacă doriți, după prăjire, puteți pune ouăle scoțiene 2-3 minute pe un prosop de hârtie, ca să absoarbă surplusul de ulei.

Daca ti-a placut reteta noastra "Oua scotiene, cu salata de varza" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tartă cu afine și cremă de vanilie - Rețeta rapidă și delicioasă

ieri la 08:16

Mini quiche rapid cu șuncă și dovlecei - Simplu, ușor și gustos

pe 22.08 la 15:04

Pancakes cu ciocolată și afine - Desert irezistibil de gustos

pe 22.08 la 14:16

TOP
utilizatori

Caty

4278 puncte

RODIMUR

2187 puncte

MotanLaOale

1170 puncte

Rocsi

325 puncte

vasimur

193 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Musaca de cartofi