Paine alba pufoasa cu seminte de floarea soarelui

de T I M E A in Piine, 17 Mar 2012 | 4221 vizualizari

 

INGREDIENTE

  •  500 gr faina alba 650 
  • 1/2 lingurita sare 
  • 1 lingurita zahar 
  • 7 gr drojdie uscata 
  • 230 ml lapte 
  • 100 ml apa 
  • 2 linguri ulei   
  • un galbenus de ou cu 2 lingurite lapte pt uns 
  • seminte de floarea soarelui
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine alba pufoasa cu seminte de floarea soarelui:

Mai intai punem drojdia la dospit in lapte caldut (luam din cantitatea de mai sus) cu o lingurita de zahar.  Punem faina si sarea intr-un bol apoi turnam drojdia dospita si adaugam treptat apa si restul de lapte caldut.

Framantam adaugand si uleiul pana nu se mai lipeste de degete.

Acoperim si punem la loc cald timp de aprox o ora sau chiar mai mult, depinde de temp. camerei(practic pana isi dubleaza volumul).

Impartim aluatul in 2 sau 3 parti egale, depinde cat de mari doriti sa le faceti.

Ungem masa de lucru cu putin ulei unde formam din fiecare parte cate 3 suluri pe care le dam prin semintele de floarea soarelui si le impletim.

Le lasam si pe acestea sa se ingrase putin vreo 20-30 min, le ungem apoi cu ou, le asezam in tava tapetata cu hartie de copt sau unsa cu ulei si le dam la cuptorul incins la 185-190 grade timp de 25 min.

Painicile acestea sunt tare pufoase si gustoase, mai ales proaspat scoase din cuptor.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine alba pufoasa cu seminte de floarea soarelui" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă cu brânză - Cea mai rapidă și gustoasă rețetă

ieri la 10:53

Muschiulet de porc la cuptor, cu sos de smantana

de Caty 3

pe 29.10 la 20:42

Prajitura cu mere

de Caty 3

pe 29.10 la 13:55

Pastă de fasole cu avocado - Rețeta simplă de post

pe 29.10 la 13:15

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1360 puncte

mihaelar63

203 puncte

Valclaudia

200 puncte

Sidy

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]