Paine cu ceapa si patrunjel

de mimmi in Piine, 7 Mar 2012 | 2977 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 250 g faina alba,
  • 250 g faina integrala,
  • 1 ceapa alba,
  • 1 ceapa rosie,
  • patrunjel uscat,
  • sare,
  • 25 g drojdie proapata,
  • cca 250 ml apa calduta,
  • 1 lingurita chimen,
  • 1 lingurita zahar,
  • 1 lingura ulei,
Portii: 10
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine cu ceapa si patrunjel:

Drojdia sfarmata se amesteca cu zaharul, 1 lingura de faina si 100 ml apa calduta. Ceapa o taiem julienne si o calim intr-o lingura de ulei. Cernem faina intr-un bol, in mijloc punem maiaua, pe margine punem ceapa calita, chimenul, putina sare si 1 lingura de patrunjel uscat. Framantam un aluat elastic cu restul de apa,ii dam forma aluatului (eu l-am pus intr-o forma de chec). Ungem o tava cu putin ulei, punem aluatul si il lasam la dospit intr-un loc cald pana isi dubleaza volumul. Dam tava la cuptor pentru cca 40 de minute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine cu ceapa si patrunjel" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (6)

iry-gabriela 1

08.03.2012, 05:25

daca e de casa vreau si eu

MIUTA 1

09.03.2012, 17:33

Foarte buna

VERONICA2607 1

10.03.2012, 18:01

foarte faina

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Paine cu ceapa