Paine cu faina integrala

de deyutzky in Piine, 30 Mar 2016 | 4574 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 200 g faina integrala
  • 350 g faina alba
  • 25 g drojdie proaspata
  • cca.300 apa calduta
  • 3-4 linguri ulei de masline
  • 1/2 lingurita de zahar brut sau tos
  • 1 lingurita de sare
Portii: 2
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine cu faina integrala:

Intr-un bol amestecam faina integrala cu faina alba.

Formam in mijloc o gropita in care adaugam 250 ml apa calduta, zaharul si drojdia. Dizolvam drojdia in apa calduta si o lasam la crescut la loc caldut aprox. 10 minute.

Adaugam 3 linguri ulei de masline si amestecam bine compozitia. Adaugam sarea si framantam bine. Daca aluatul vi se pare prea sfaramicios, mai adaugati apa calduta si framantati pana cand obtineti un aluat nelipicios. Mie mi-au ajuns cca.300 ml apa.

La final formati o bila de aluat pe care o ungeti cu ulei de masline, dupa care acoperiti vasul cu un prosop curat si il lasati la loc cald aproximativ 1 ora.

Dupa ce aluatul a crescut il scoateti din vas si il impartiti in doua bucati egale. Puteti sa-l lasati pe tot si sa formati o singura paine. Eu am facut 2 paini mai micute.

Puneti painile intr-o tava tapetata cu hartie de copt, le crestati putin cu un cutit si dati painile la cuptorul preincalzit pentru aprox. 30-35 de minute, la foc potrivit. Inainte cu 10 minute de a fi gata eu am uns painile cu putin ulei si le-am pus inapoi la cuptor pentru a se rumeni.

Dupa ce le scoateti din cuptor, le acoperiti cu un prosop si le lasati sa se raceasca. Dupa ce s-au racit, le pastrati in pungi. 

Pofta buna! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine cu faina integrala" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

mirela0911 1

31.03.2016, 11:13

Ce pâine bună ai făcut!

deyutzky 1

31.03.2016, 11:27

Geanina, daaa

DeliciidelaM 1

03.04.2016, 22:26

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură pufoasă cu struguri -  Gust și parfum într-un desert de toamnă

ieri la 15:23

Tartă rustică cu struguri și cremă de brânză -  Gust și savoare într-un desert de toamnă

ieri la 11:23

Spaghete cu ton

de RODIMUR 8

pe 09.10 la 23:37

Ciuperci gratinate, cu spanac și cremă de brânză la cuptor - Un preparat sățios și savuros

pe 09.10 la 10:27

TOP
utilizatori

Rocsi

1334 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Sidy

200 puncte

vasimur

182 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]